Web Analytics
More
    Reklāma

    Turcijas prezidents Erdogans aicina Masku būvēt jaunu Tesla rūpnīcu Turcijā

    Jaunākie raksti

    Turcijas prezidents Redžips Tejips Erdogans tikšanās laikā aicinājis Tesla vadītāju Īlonu Masku būvēt jaunu elektroauto rūpnīcu Turcijā. Abi tikās Ņujorkā pirms ANO Ģenerālās Asamblejas sesijas, kurā piedalās Erdogans.

    No pieejamās informācijas noprotams, ka Masks tikšanās laikā Erdoganam pastāstījis, ka Tesla sadarbojas ar piegādātājiem Turcijā un šī valsts esot starp galvenajām kandidātēm, kur būvēt nākamo Tesla rūpnīcu. Tā vēsta ziņu aģentūra Reuters, atsaucoties uz Turcijas oficiālajiem paziņojumiem.

    Turcijā jau šobrīd ir daudzu autoražotāju rūpnīcas – savas mašīnas tur komplektē FIAT, Renault, Hyundai, Toyota un arī citi ražotāji. Pērn Turcijā saražoti vairāk nekā 1,3 miljoni mašīnu, kas to padara par trīspadsmito lielāko autoražotājvalsti pasaulē.

    Tikšanās starp Masku un Erdoganu ilga aptuveni 45 minūtes, un kā ierasts šādās tikšanās reizēs, abi apsprieda arī citus jautājumus. Starp sarunu tematiem esot bijuši iespējamās sadarbības jautājumi mākslīgā intelekta izstrādē, kā arī par iespējām piedāvāt Starlink interneta pakalpojumus Turcijas teritorijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    20.09.2023 13:55

    Pieļauju, ka ņemot vērā apkārt esošo lietu kontekstu, šī tikšanās ne pa visam nebija par vienkāršu Teslas rūpnīcu Turcijā (kā jau rakstā minēts 13. lielāko auto ražotājvalsti pasaulē). Drīzāk jau par Starlink tehnoloģiju izmantošanu Turcijas armijas vajadzībām ņemot vērā, ka tā sevi labi apliecinājusi karadarbībā.

    Juris
    20.09.2023 14:36
    Reply to  davix

    Nu par to var tikai spekulēt

    Reklāma