Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla un Saūda Arābija esot uzsākusi sarunas par Tesla rūpnīcas būvēšanu, Masks to noliedz

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla esot uzsācis sarunas ar Saūda Arābiju par elektroauto rūpnīcas celtniecību šajā Tuvo Austrumu valstī. Sarunas gan esot ļoti agrīnā stadijā, ziņo The Wall Street Journal, atsaucoties uz sarunām pietuvinātiem avotiem. Izskan ziņas, ka Saūda Arābijas puse arī esot piedāvājusi kobaltu no Kongo Demokrātiskās republikas, kas ir svarīga sastāvdaļa akumulatoru ražošanā, savukārt Kongo Demokrātiskā republika ir izslavēta ar nelegālu derīgo izrakteņu ieguvi. Tiešī KDR un arī citas reģiona valstis ir iemesls teikām par āfrikāņu bērniem, kas dienām ilgi rok kobaltu eiropiešu elektrisko mašīnu akumulatoriem.

    Lai arī Tesla, tāpat kā citi elektroauto ražotāji cenšas atteikties no kobalta un samazināt šī metāla izmantošanas apjomus savos auto, tas joprojām ir nepieciešams, bet Kongo ir viens no, ja ne pats lielākais kobalta piegādātājs pasaulē. Aplēses liecina, ka šī Āfrikas valsts nodrošina aptuveni 70% no kopējā pasaules apjoma.

    Saūda Arābija ir zināma kā naftas ieguvējvalsts, turklāt nevis šāda tāda ieguvējvalsts, bet viena no lielākajām pasaulē ar nozīmīgu ietekmi jēlnaftas tirgū. Tuvo Austrumu karaliste savus ienākumus no naftas gan cenšas investēt citos tautsaimniecības sektoros, mazinot atkarību no naftas ieguves. Investīcijas elektroauto segmentā ir daļa no plašākiem Rijādas centieniem diversificēt savu ekonomiku.

    Viens no šādiem investīciju objektiem ir elektroauto jaunuzņēmums Lucid, kurā valsts investējusi prāvus līdzekļus un plānots, ka Lucid izveidos rūpnīcu Saūda Arābijā. Protams, tajā nestrādās valsts pamatnācija, bet gan iebraucēji no Dienvidāzijas valstīm, bet tas ir atsevišķs stāsts.

    Tesla vadītājs Īlons Masks šīs runas nosaucis par “absolūti nepatiesām”, taču nereti tā ir standartatbilde šādās situācijās, atbildot žurnālistu jautājumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma