Web Analytics
More
    Reklāma

    “X” maksas lietotājiem sāk piedāvāt verificēt profilu, izmantojot ID karti

    Jaunākie raksti

    Augusta beigās jau rakstījām, ka ar mērķi samazināt botu aktivitāti “X” strādā pie ID verifikācijas, kuras ietvaros lietotājam jāaugšupielādē attiecīgajā valstī izdotā personas identifikācijas dokumenta attēls un pašbilde. Teju mēnesi vēlāk uzņēmums paziņojis, ka šo funkciju sāk piedāvāt maksas jeb “X Premium” lietotājiem.

    Runājot par funkcionalitāti, “X” norādījis, ka ID verifikācijas galvenais mērķis ir novērst botu uzdošanos par citu personu. Papildus tam lietotāji saņems arī piekļuvi vecumam atbilstošam saturam, kā arī aizsardzību pret surogātpastu un botu kontiem. Tāpat “X” informējis, ka ID verifikācijas izmantotāji saņems “prioritāru atbalstu” no “X Services”, taču šobrīd nav skaidrs, kā tas izpaudīsies.

    Reklāma

    Kā jau minēts iepriekš, šīs iespējas izstrādē un palaišanā “X” sadarbojas ar Izraēlā bāzēto “identitātes izlūkošanas” uzņēmumu “Au10tix”. Norādīts, ka ID verifikācijai nepieciešamo personas identifikācijas dokumenta attēlu un pašbildi redzēs tikai “X” un “Au10tix”. Būtiski, ka šī informācija tiks glabāta līdz 30 dienām un to izmantos vienīgi “drošības un aizsardzības nolūkos”.

    Lai arī “X” klientu atbalsta lapa informē, ka ID verifikācija darbojas “daudzās valstīs”, tā vēl nav pieejama Eiropas Savienībā, Eiropas Ekonomikas zonā un Lielbritānijā. Tas, visticamāk, saistīts ar stingrākiem datu aizsardzības nosacījumiem, kas ir aktuāli šajās teritorijās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma