Web Analytics
More
    Reklāma

    Nē, tavs jaunais Apple Watch nav oglekļneitrāls

    Jaunākie raksti

    Jauno Apple Watch izziņošanā tika uzsvērts, ka viedie pulksteņi nu kļuvuši oglekļneitrāli, bet jau parādījušies pirmie atspēkojumi šādiem Apple apgalvojumiem. Ja kaut kas tiek ražots vai kaut pārvadāts ar kuģi, tas nevar būt oglekļneitrāls, ja vien ierīce pati neuzsūc CO2.

    Par oglekļneitrālu varētu mēģināt uzskatīt ierīci, kas 100 % apmērā izlīdzina savas nesamazināmās emisijas. Tas gan nozīmē, ka nevis Apple Watch ražošana ir oglekļneitrāla, bet gan izmeši un viss cits, kas saistāms ar Apple Watch tapšanu, ir vismaz uz papīra novirzīti kaut kur citur.

    Avotā tiek piesaukts fakts, ka oglekļneitrāle ir jauns mārketinga jājamzirdziņš, kas it kā liek domāt, ka patērēšana nesagandē planētu. Tā gluži nav, jo ražošana jebkurā gadījumā būs gan izmeši, gan enerģijas patēriņš, gan pārpalikumi, gan arī ar transportēšanu saistīts piesārņojums.

    Apple izziņo jaunos iPhone 15 un iPhone 15 Pro modeļus, kā arī Apple Watch Series 9 un Apple Watch Ultra 2

    Apple ir atteikušies komentēt, kā tieši izmērīta jaunās Apple Watch 9 sērijas oglekļneitrāle, it kā tiekot izmantoti satelīti, lai apsekotu projektus, kas radītos CO2 izmešus faktiski samazinātu vai pat neitralizētu, bet neko sīkāk Apple nestāsta.

    Jebkurā gadījumā – tavs jaunais Apple Watch 9 mūsu planētu zaļāku un vēsāku noteikti nav padarījis.

    AvotsWired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    20.09.2023 14:47

    Interesanti cik lielai daļai tas ir noteicošais faktors, nedomāju ka tas baigi kaut ko ietekmēs.

    Krotow
    20.09.2023 15:04
    Reply to  Janis

    Lielai daļai klimata politikas fanu viņu pašu dzīvesveida zaļums ir pie kājas. Kā anekdotē kur tips, kuram plakātā bija rakstīts “Man visu pied….!”, teica “Man pied…., kas tur rakstīts”.

    Reklāma