Web Analytics
More
    Reklāma

    TikTok saņem 345 miljonu eiro sodu, par nepareizu bērnu datu uzglabāšanu

    Jaunākie raksti

    Sociālā platforma TikTok saņēmusi 345 miljonu eiro sodu no Īrijas par GDPR datu pārkāpumiem saistībā ar nepilngadīgiem lietotājiem, īpaši izceļot bērnu datu tiesību pārkāpumus.

    Papildu lielajam sodam noteikts trīs mēnešu periods, lai situāciju vērstu par labu. Īrijas datu regulators uzskata, ka lietotne TikTok ir pārkāpusi GDPR likumu, kā arī pārkāptas dažādas datu caurskatāmības tiesības un lietotāju tiesības saņemt informāciju par datu apstrādi. Tikmēr TikTok pārstāvji iebilst pret lielo sodu.

    Reklāma

    Viņi savai aizstāvībai norāda to, ka esošais sods piemērots uz veciem lietotnes uzstādījumiem, kas bija spēkā pirms trim gadiem, bet tagad ir mainīti. Tikmēr Īrija norāda uz to, ka visiem lietotājiem, neatkarīgi vai tie ir vecāki vai jaunāki par 13 gadiem, ir iespēja piekļūt dažāda veida saturam. Tāpat bērnu profilos ir iespēja tos uzstādīt par parastiem lietotājiem.

    Šī nav pirmā reize, kad sociālais tīkls TikTok saņem sodu, tomēr tas nav bijis tik iespaidīgs. Iepriekšējais bija 1.1 miljona dolāru apmērā, kas tika pieprasīts ASV. Tāpat 2022. gadā TikTok saņēma brīdinājumu par iespējamo sodu no Lielbritānijas privātuma regulatoriem. Izskatās, ka vismas Eiropas Savienības pusē ar šādām lietām un sodien neviens negrasās auklēties.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma