Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta”, iespējams, izstrādā mākslīgā intelekta modeli, kas būs tikpat jaudīgs kā “GPT-4”

    Jaunākie raksti

    Atsaucoties uz pagaidām nenosauktiem avotiem, izdevums “The Wall Street Journal” informējis, ka kompānija “Meta” pašreiz izstrādā mākslīgā intelekta (MI) modeli, kas būs tikpat jaudīgs, cik “OpenAI” jaunākais un modernākais MI modelis “GPT-4”. Šīs ziņas nāk laikā, kad lielie tehnoloģiju giganti sacenšas par ietekmi MI jomā un aktīvi izstrādā savus MI risinājumus.

    “The Wall Street Journal” paziņojis, ka jauno MI modeli “Meta” varētu izlaist nākamgad, un tas, visticamāk, būs ievērojami jaudīgāks par uzņēmuma nesen izlaisto “Llama 2“. Ziņots arī, ka risinājums, kura pamatā būs “Meta” jaunais MI modelis, galvenokārt būs paredzēts uzņēmumiem kā teksta un analīzes rīks, līdzīgi kā “ChatGPT”. Tāpat baumas liecina par to, ka “Meta” to centīsies padarīt par atvērtā pirmkoda risinājumu, dodot interesentiem piekļuvi kodam un ļaujot to modificēt pēc savām vajadzībām.

    Reklāma

    Šķiet, ka “Meta” pieliek arvien lielākas pūles, lai MI sacensībās panāktu citus lielos uzņēmumus. Interese par šo tehnoloģiju pēdējo 10 mēnešu laikā ir strauji augusi, un “Meta” arī atzīmējusi, ka mākslīgais intelekts ir viena no galvenajām jomām, uz ko uzņēmums šobrīd fokusējas. Viens no pēdējiem “Meta” sasniegumiem MI jomā ir daudzvalodu runas tulkošanas modelis “SeamlessM4T“, kas var transkribēt un iztulkot teju 100 valodās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma