Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Chrome svin 15 gadus un piedzīvo izmaiņas

    Jaunākie raksti

    Google, svinot savas interneta pārlūkprogrammas Chrome 15 gadu jubileju, ir izlaidusi, iespējams, lielākās izmaiņas un jaunumus kopš tā izlaišanas.

    Pirmā lielā izmaiņa būs Material You dizaina valodas izmantošana Chrome pārlūkā, kas ļaus ļoti ātri un viegli pielāgot pārlūkprogrammas vizuālo izskatu. Katrs dizains būs piesaistīts konkrētajam Chrome lietotāja profilam, kas ļaus starp tiem viegli pārslēgties. Izskatu varēs nomainīt, nokļūstot uzstādījumos un nospiežot uz Customize Chrome pogas. Pēc tam parādīsies jaunās dizaina iespējas. Material You Google iepazīstināja kopā ar Android 12 mobilo operētajsistēmu.

    Reklāma

    Avots: Google

    Tāpat izmaiņas piedzīvojis Chrome Web Store, kuram būs jauns dizains. Tagad tas fokusēsies uz dažādu saistīto papildinājumu attēlošanu, balstoties uz kategorijām un līdzīgo funkcionalitāti. Protams, būs pieejama jauna sadaļa ar mākslīgā intelekta darbinātajiem pārlūka papildinājumiem, kas nav nekāds jaunums.

    Papildu tam jaunais Google Chrome piedāvas iespēju izmantot Google meklētāju paralēli atvērtajai mājaslapai, lai nepazaudētu jau atvērto informāciju un varētu meklēt papildu nepieciešamo. Vēl no vizuālajiem uzlabojumiem būs iespēja ātrāk nokļūt uz Google Translate un Google Password Manager sadaļām no uzstādījumu loga. Jaunā Google Chrome versija nonāks pe lietotājiem tuvāko nedēļu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gabriels Nikijs Savičs
    10.09.2023 17:49

    Rakstā netika pieminēts, ka kopā ar šo versiju nāks “Privacy Sandbox”, kas praktiski apstrādā reklāmu tēmas uz ierīces balstoties uz skatīšanās vēsturi, un mājaslapas var pieprasīt tās tēmas lai rādītu pielāgotas reklāmas. Nekāds privātums tur nav. Vienkārši aizstāj bloķējamās sīkdatnes ar (vismaz pagaidām) nebloķējamo tēmu API.

    Reklāma