Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Šanhajā saražojusi jau 2 miljonus mašīnu

    Jaunākie raksti

    Ķīnas lielpilsētā Šanhajā bāzēta elektroauto ražotāja Tesla rūpnīca, kas ir ārkārtīgi nozīmīga biznesa sastāvdaļa, bet tagad Tesla Šanhajas rūpnīca sasniegusi jaunu atzīmi savā vēsturē – tur saražoti 2 miljoni automašīnu. Šajā rūpnīcā tiek ražoti Model 3 un Model Y, apgādājot gan Ķīnas tirgu, gan arī citus reģionus.

    Šī rūpnīca savu darbību sāka 2019. gada beigās un tās darbību ir ietekmējusi Covid-19 pandēmija, kuras rezultātā Ķīnā bija ļoti strikti ierobežojumi. Pirmais miljons tika svinēts pagājušā gada augustā – Tesla vajadzēja 33 mēnešus, lai sasniegto šo atzīmi. Nākamais miljons saražots aptuveni 13 mēnešu laikā.

    Šobrīd Šanhajas rūpnīcā vairāk tiek ražoti Model Y, kas ir pieprasīti gan vietējā Ķīnas tirgū, gan arī citur. Tirgus analītiķu vērtējumā viens no galvenajiem jautājumiem ir par to, vai šajā rūpnīcā Tesla ražos savu jauno, plašākām masām pieejamo elektroauto. Tiek runāts, ka tas ir izstrādes stadijā, bet tā cena varētu būt ap 25 tūkstošiem eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    08.09.2023 14:24

    Lai vai kā, 2 mlj. tik komplicētu iekārtu šādā laika periodā ir ārkārtīgi iespaidīgs rādītājs ražotnei. Sākot ar izejmateriālu sagādes, noliktavas, aprīkojuma un energo rezursu izmantošanas organizāciju.

    Reklāma