Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” avatariem beidzot parādīsies kājas

    Jaunākie raksti

    Pagājis teju gads, kopš “Meta” pērn oktobrī savā konferencē “Connect 2022” paziņoja, ka digitālie avatari beidzot tiks pie kājām, un pirmie šo ekskluzīvo iespēju varēs izmēģināt “Meta” virtuālās realitātes (VR) platformas “Horizon Worlds” lietotāji. Pēc 10 mēnešiem šī funkcija lēnām nonāk pie pirmajiem lietotājiem, taču pretēji solītajam tā vispirms  atrodama platformas “Quest Home” jaunākajā beta versijā un lēnām nonāk pie testētājiem “Horizon Worlds” beta versijā mobilajās ierīcēs un datorā.

    Norādīts, ka lietotājs pats sava digitālā avatara kājas nevarēs redzēt. Taču tās būs redzamas citiem spēlētājiem, kā arī atspulgā, piemēram, virtuālajā spogulī. “Meta” vadītājs Marks Zakerbergs iepriekš izteicies, ka kājas esot viens no lietotāju pieprasītākajiem uzlabojumiem, ko acīmredzot nav tik vienkārši pievienot.

    Reklāma

    Tāpat “Meta” vadītājs skaidro, ka līdz šim avatari rādīti bez kājām, jo VR brillēm bijis grūti saprast, kur precīzi tās atrodas. Piemēram, ja digitālais avatars sēž pie rakstāmgalda, atsevišķām VR brillēm varētu būt grūti saprast, ko šīs kājas dara, jo galds bloķē skatu. Lai risinātu šo problēmu, “Meta” izveidojusi mākslīgā intelekta modeli, kas prognozē visa ķermeņa stāvokli.

    Vairāk informācijas par plānotajiem digitālo avataru uzlabojumiem “Meta” varētu sniegt 27. septembrī notiekošajā “Connect 2023” pasākumā, kurā uzņēmums, iespējams, arī plašāk iepazīstinās ar jaunākajām VR brillēm “Quest 3”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma