Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche nāk klajā ar īpaši jaudīgo Cayenne Turbo E-Hybrid

    Jaunākie raksti

    Vācu sporta autoražotājs Porsche iepazīstinājis ar visu laiku jaudīgāko Cayenne versiju līdz šim – par to tagad kļuvusi 729 zirgspēkus jaudīgā Turbo E-Hybrid. Šī versija ir daļa no Cayenne pusmūža modernizācijas un faktiski aizstāj līdzšinējo Turbo modeli.

    Šajā auto Porsche izmantojis 4.0 litru V8 dzinēju ar divām turbīnām, tam attīstot 591 zirgspēku. Tā kā nosaukumā atrodams apzīmējums E-Hybrid, skaidri noprotams, ka auto ir elektrificēts. Šajā izpildījumā runa ir par plug-in hibrīdu un iekšdedzes dzinēju papildina 174 zirgspēkus jaudīgs elektromotors.

    Reklāma

    Kopējā sistēmas jauda šādā izpildījumā ir jau iepriekš minētie 729 zirgspēki (950Nm), Porsche solot, ka auto līdz 100km/h ieskriesies 3,5 sekundēs. Lai barotu elektromotoru, auto aprīkots ar 25,9kWh bateriju, kas novietota zem bagāžas nodalījuma. Dažādi uzlabojumi ļāvuši palielināt nobraucamo attālumu tikai elektriskajā režīmā, taču pagaidām Porsche nav nācis klajā ar precīziem datiem.

    Jau standartkomplektācijā auto pieejams ar gaisa balstiekārtu, bet tās uzbūves īpatnības ļauj padarīt izteiktāku atšķirību starp komforta un sporta režīmiem. Par papildus samaksu nopērkama aizmugurējo riteņu piestūrēšana un Porsche Dynamic Chassis Control sistēma.

    Ražotājs paziņojis, ka jau tagad sāk pieņemt pasūtījumus un pirmie auto pie saviem jaunajiem īpašniekiem nonāks nākamā gada otrajā ceturksnī. Sākumcena būs ap 140 tūkstošiem eiro.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    30.08.2023 12:22

    Būtu labāk savai armijai tankus ražojuši…

    Krotow
    30.08.2023 14:19
    Reply to  KKTK

    Tankus ražo cits ar VAG nesaistīts uzņēmums.

    Reklāma