Web Analytics
More
    Reklāma

    Zviedru Northvolt piesaista 1,2 miljardus dolāru, lai būvētu jaunas elektroauto bateriju rūpnīcas Eiropā un Ziemeļamerikā

    Jaunākie raksti

    Zviedru elektroauto bateriju ražotājs Northvolt paziņojis, ka uzņēmums no investoriem piesaistījis aptuveni 1,2 miljardus ASV dolāru, plānojot turpmāko paplašināšanos – ražotāja plānos ietilpst jaunas bateriju ražotnes gan Eiropā, gan arī Ziemeļamerikā, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

    Galvenie investori šajā reizē bija investīciju kompānija BlackRock, kā arī dažādi Kanādas pensiju fondi. Pēdējā laikā Ziemeļamerika kļūst par arvien populārāku vietu, kur ražot elektroauto nepieciešamās baterijas – plānus savām rūpnīcām izziņojuši tādi ražotāji kā Panasonic. Tāpat tiek plānotas jaunas elektroauto rūpnīcas.

    Pagaidām Northvolt nav atklājuši, kur tieši viņi plāno būvēt savu rūpnīcu Ziemeļamerikā, taču aģentūras Reuters rīcībā esošā informācija liecina, tā varētu tapt Kanādā. Paredzēts, ka projektu varētu oficiāli izziņot vēl šī gada laikā un tā vērtība ir vairāki miljardi dolāru. Līdz šim Northvolt pārsvarā darbojās Zviedrijā – ražotājam ir rūpnīca Šelefteo un sadarbībā ar Volvo tiek būvēta vēlviena rūpnīca Gēteborgā. Northvolt ir noslēgti desmitiem miljardu vērti līgumi par elektroauto akumulatoru piegādi tādiem autoražotājiem kā Volkswagen, BMW, Volvo un Scania. Tiek lēsts, ka līgumu kopējā vērtība ir aptuveni 55 miljardi dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    25.08.2023 11:36

    Mēs arī varētu katru gadu līdzīgu piķi brīvi piesaistīt, ja nebūtu homofobi! /s

    Krotow
    25.08.2023 12:48
    Reply to  Čiekurs

    Mēs to varētu izdarīt arī būdami diktatori, kas baterijas ražo koncentrācijas nometnēs. Problēma ir citur.

    Krotow
    25.08.2023 13:38
    Reply to  Čiekurs

    Attiecīgo jautājumu jau atkal cilā rietumu LGBT organizāciju lobijs, lai caur pielaidīgāku jauno premjeri izstumtu cauri Saeimai Stambulas konvencijas ratifikāciju. Pašlaik Latvijas valdībai bez 5. dzimtes diversificēšanas darba vietās un atļaujas cilvēku un delfīnu precībām ir daudz nopietnākas problēmas risināmas.

    kkā tā
    25.08.2023 22:27
    Reply to  Čiekurs

    Cik zaudējam tāpēc, ka pusē VAS vadībā ir homoseksuāļi? Nākamnedēļ uzzināsim visi jaunumus par vēl vienu VAS Latvijā, kur varu reiderisma labākajās tradīcijās pārņems homoseksuāļu ielikteņi (padomē un valdē jau puse tādu tur, pārējos atlaiā pamazām) un uzņēmums krietnu žūksti zaudēs tuvākajos gados, protams, tur to neviens nerēķina, jo neviens ne par ko neatbild un nav jau savs bizness :)

    xs1
    25.08.2023 13:15
    Reply to  Čiekurs

    Liepājā viena pēc otras rūpnīcas ceļas …. tikai viens bet … tās visas ir faktiski skandināvu … attiecīgi esam interesanti tikai tamdēļ, ka par kapeikām strādājam … p.s. BlackRock … 8 triljonu kompānija … ir vispār kaut kas vēl pasaulē palicis, kas nepiederētu Blackrock … nesen ar JPMorgan kopā pusi Ukrainas nopirka :)

    Reklāma