Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” lietotājiem Eiropā sniegs lielāku kontroli pār “Instagram” un “Facebook” saturu

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Meta” arvien aktīvāk strādā pie tā, lai nodrošinātu atbilstību Eiropas Savienības (ES) Digitālo pakalpojumu likumam. Saistībā ar to uzņēmumam ir arī jāsniedz lietotājiem lielākas satura kontroles iespējas savās platformās. Pirmos soļus šajā virzienā “Meta” jau ir spērusi, ļaujot “Facebook” un “Instagram” lietotājiem Eiropā hronoloģiskā secībā skatīt “Reels”, “Stories” un “Search” plūsmas bez iekļautiem satura ieteikumu algoritmiem tajās.

    “Meta” globālo lietu prezidents Niks Klegs informē, ka saskaņā ar jauno kārtību “Facebook” un “Instagram” lietotājiem Eiropā būs iespēja skatīt tikai to cilvēku “Stories” un “Reels”, kuriem viņi seko, un šie ieraksti būs sakārtoti hronoloģiskā secībā – no jaunākā uz vecāko. Savukārt meklēšanas rezultātos lietotāji redzēs tikai to saturu, kas atbilst ievadītajiem atslēgvārdiem, nevis personalizētus ieteikumus, kas veidoti, balstoties uz lietotāja aktivitātēm platformā. Klegs apgalvo, ka šobrīd vairāk nekā 1000 “Meta” darbinieku strādā pie jauno noteikumu izpildes.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “Instagram” un “Facebook” lietotāji jau tagad var izvēlēties skatīt saturu hronoloģiskā secībā un bez algoritmu ieteikumiem. Abās platformās šī iespēja parādījās 2022. gadā.

    Jānorāda, ka ES Digitālo pakalpojumu likums būtiski ietekmēs to, kā tehnoloģiju uzņēmumi regulē saturu savās platformās. Lielajām platformām būs jānodrošina lietotājiem iespēja atteikties no personalizēta satura saņemšanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    JurisS
    24.08.2023 13:13

    Vislabākais būtu, ja varētu atslēgt “Suggested for you”, jo savādāk to ir tiiiiik piebāzts, ka pat neredzi, ko kāds no draugiem ir ielicis/ posto.

    Dj Bacon
    24.08.2023 13:31
    Reply to  JurisS

    Pēc raksta sapratu, ka “personalizētie ieteikumi” netiks rādīti. Pie tiem vajadzētu arī piederēt “Suggested for you”.
    Neesmu vairs tik ļoti lietas kursā, jo skrolloju līdz parādās pirmais “suggested” vai “promotion” un tad veru aplikāciju ciet. :)

    rinzon followme
    24.08.2023 14:07

    Būs, nebūs, nākotnē… man vēl nav iespēja izslēgt suggestions utt. pavisam. Un ari par hronoloģiju neko neredzu. Sad. xD

    Roberts
    24.08.2023 18:02

    Tad facebook vairak nenoklausies saturu par ko tiek runats caur whatsapp ?

    Reklāma