Web Analytics
More
    Reklāma

    Lamborghini Lanzador EV koncepts ir ieskats ražotāja gaidāmajā elektriskajā modelī

    Jaunākie raksti

    Itāļu superauto ražotājs Lamborghini iepazīstinājis ar savu jauno konceptu – tam dots nosaukums Lanzador un tas sniedz ieskatu tajā, kāds būs Lamborghini elektroauto, kad tas sasniegs klientus tuvāk šīs desmitgades beigām. Koncepts demonstrē 2+2 tipa automašīnu un sērijveida ražošanai būtu jāsākas 2028. gadā.

    Agresīvs un futūristisks dizains, kā arī 1341 zirgspēku liela jauda nozīmē, ka šim topošajam elektroauto ļoti labi vajadzētu iekļauties kopējā piedāvājumā. Protams, tas ir koncepts un ļoti daudzas lietas vēl var un, visticamāk, arī noteikti mainīsies līdz brīdim, kad šī koncepta sērijveida versija nonāks ražošanā. Sīkāku detaļu ir maz, bet zinām, ka Lamborghini izmantos vismaz divus elektromotorus ar lielu jaudu. Tas arī nozīmē pilnpiedziņu, kas gan ir diezgan loģiski. Ražotājs sola arī augstas veiktspējas akumulatoru, taču arī šeit detaļu ir maz.

    Lai lielo jaudu palīdzētu nogādāt līdz asfaltam, ražotājs attīstījis “Aerodinamica Lamborghini Attiva” sistēmu. Tā sevī ietver kustīgu priekšējo “splitteri”, kā arī aizmugurē esošu difuzoru un dažādus citus aerodinamiskos elementus, kurus iespējams regulēt. Efektīvākajos režīmos tie nodrošinās pēc iespējas mazāku gaisa pretestību, savukārt sporta režīmos aeronamiskie iestatījumi rūpēsies par maksimāli lielu piespiedējspēku.

    Auto būs aprīkots arī ar aktīvo balstiekārtu, adaptīvajiem amortizatoriem un aizmugurējo riteņu piestūrēšanu, lai nodrošinātu lielāku stabilitāti un manevrētspēju.

    Lamborghini piedāvājumā jau ir Urus krosovers un uzņēmuma pārstāvji iepriekš uzsvēruši, ka šajā modelī viņi centušies izvairīties no SUV radīšanas. Auto tik un tā ir augstāks klīrenss nekā standarta Lamborghini modeļiem, taču tā nav augsta latiņa.

    Salona fotogrāfijās varam saskatīt vismaz šķietami plašu salonu (Lamborghini standartiem) un arī bagāžnieku, kas uzlabo auto lietošanas iespējas ikdienā. Abus priekšā sēdošos nodala masīva viduskonsole “Y” formā un nekur nav manāms lielais multimediju ekrāns – šo funkciju izpilda gan vadītāja, gan priekšējā pasažiera ekrāni. Viduskonsolē varam ieraudzīt virkni pogu – dažas no tām paredzētas ekrāniem, citas dažādām mašīnas vadības sistēmām. Kā visiem modernajiem Lamborghini, arī Lanzador iedarbināšanas poga ir paslēpta zem sarkana vāciņa, kādu parasti izmanto asa sižeta filmās, slēpjot raķešu palaišanas pogas.

    Ražotājs skaidro, ka mašīnā izmantoti dažādi dabai draudzīgi materiāli, piemēram, atrodami apdares materiāli no Merino aitu vilnas. Lai savienotu dažādus materiālus, diegi veidoti no pārstrādāta neilona, savukārt sēdekļu pildījums ražots no pārstrādātas plastmasas un radīts ar 3D printeri.

    Kā zināms, sākot no nākamā gada beigām pilnīgi visi Lamborghini modeļi būs kaut kādā veidā elektrificēti – tie izmantos spraudņa hibrīda jeb plug-in hibrīda sistēmu vai vismaz “mild-hybrid” risinājumus, taču elektrifikācija soļo uz priekšu. Lanzador sērijveida eksemplārs ražošanā nonāks ap 2028. gadu un tas jau būs pirmais īstais, pilnībā elektriskais Lamborghini.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma