Web Analytics
More
    Reklāma

    “Yandex” līdzdibinātājs Arkādijs Voložs asi nosodījis Krievijas iebrukumu Ukrainā

    Jaunākie raksti

    Krievijas lielākās interneta kompānijas “Yandex” līdzdibinātājs un bijušais izpilddirektors Arkādijs Voložs izteicis asu nosodījumu Vladimira Putina uzsāktajam karam Ukrainā un nodēvējis to par “barbarisku”. Tādā veidā Voložs arī kļuvis par vienu no ievērojamākajiem Krievijas uzņēmējiem, kurš paudis kritiku par Krievijas iebrukumu Ukrainā, kamēr pats Putins to joprojām dēvē par “īpašu militāro operāciju”.

    Voložs, kurš sevi raksturo kā “Kazahstānā dzimušu Izraēlas uzņēmēju, datorzinātnieku, investoru un filantropu”, izteicies, ka ir pilnībā pret Krievijas barbarisko iebrukumu Ukrainā, kur viņam tāpat kā daudziem citiem atrodas draugi un radinieki. Viņu arī šausminot fakts, ka katru dienu ukraiņu mājas tiekot spridzinātas. Voložs norāda, ka, neskatoties uz to, ka jau kopš 2014. gada nedzīvo Krievijā, vienalga jūtas līdzatbildīgs par valsts rīcību. Tāpat “Yandex” līdzdibinātājs skaidroja, ka viņam bijis daudz iemeslu klusēt par savu nostāju, taču tagad vieš skaidrību, ka ir pilnībā pret karu.

    Reklāma

    2022. gada jūnijā Voložs atkāpās no “Yandex” izpilddirektora amata sakarā ar to, ka Eiropas Savienība viņam uzlika sankcijas. Šāds lēmums tika pieņemts, jo “Voložs ir Krievijas vadošais uzņēmējs, kurš nodrošina ievērojamu ienākumu avotu Krievijas valdībai, kas ir atbildīga par Krimas aneksiju un notiekošo karadarbību Ukrainā”.

    Jāpiezīmē, ka pērnā gada novembrī “Yandex” paziņoja, ka grasās saraut saites ar Krieviju. Savukārt kompānijas meitasuzņēmumus: interneta pārlūkprogrammu “Yandex Browser”, meklētāju “Yandex Search”, e-komercijas pakalpojumu sniedzēju “Yandex.Metrica”, kopbraukšanas servisu “Yango”, autonomo piegāžu un citus biznesus bija plānots pārdot citiem interesentiem. Tomēr šķiet, ka šajā ziņā nekas nav mainījis, un “Yandex” kopā ar visiem saviem biznesiem joprojām darbojas Krievijā.

    AvotsCNN
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    15.08.2023 10:41

    Labāk vēlu, nekā nekad. Paredzu, ka sevišķi daudz agresijas nosodītāji parādīsies pēc Ukrainas uzvaras.

    Kursors.lv
    15.08.2023 10:47
    Reply to  Ivis

    Jā, krievi kaut kādi pavisam mīksti.

    Aivars
    15.08.2023 12:46

    “Jāpiezīmē, ka pērnā gada novembrī “Yandex” paziņoja, ka grasās saraut saites ar Krieviju. Savukārt kompānijas meitasuzņēmumus: interneta pārlūkprogrammu “Yandex Browser”, meklētāju “Yandex Search”, e-komercijas pakalpojumu sniedzēju “Yandex.Metrica”, kopbraukšanas servisu “Yango”, autonomo piegāžu un citus biznesus bija plānots.”

    Ko? Kas bija plānots? Tā ir ka kaut ko tulko, bet laika pārlasīt nav :)

    Basics
    15.08.2023 12:53

    Voložs labi zināja, ka piedalās propagandas mašīnas būvēšanā. Daudzi devi esot pametuši yandeksu kad tiem deva uzdevumu pielāgot meklētāja darbību tā, lai “neatrastu” par Navaļniju utt. bet Voložs kā īpašnieks turēja muti ciet. Kad kompāniju burtiski atņēma, saprata ka Krievijā viss zaudēts un jāuzņem kurss, kas varētu līdzēt vēlāk.

    Bet nē, es es nenosodu – tikai paskaidroju kā cilvēki Krievijā nonāk pie atklāsmēm. Vispirms izmaisīga cerība ka visu taču neatņems, bet kad FSB majors ir noskatījis tavu rūpalu un zobrati ir iegriezušies, galva sāk strādāt jaunajā realitātē.

    Gijan
    16.08.2023 08:16

    Arī Jūs pārpublicējat šo PR ziņu, nepārliecinoties par faktu patiesumu. Daudzas ziņu aģentūras izplatījušas šo “nosodījumu”, bet neviens to nav redzējis / dzirdējis no paša Voloža mutes. Ja jums ir pieejama atsauce uz šādu ierakstu, tad lūdzu “studijā”. Pretējā gadījumā tā ir vienkārši Kremļa PR tiražēšana.

    digitalk
    16.08.2023 08:56
    Reply to  Gijan

    CNN, ser.

    Kursors.lv
    16.08.2023 09:06
    Reply to  digitalk

    Jā, katram jaunumu rakstam ir atsauce uz avotu.

    digitalk
    16.08.2023 10:31

    jā, katram melu vai baumu rakstam ir atsauce šajā resursā, izņemot agresīvus personīgās nepatikas gadījumus. tad to sauc par viedokli ;)

    Kursors.lv
    16.08.2023 11:55
    Reply to  digitalk

    Mēs to saucam par “attieksmi” ;)

    Arčiņš
    16.08.2023 12:40

    Labi ka cilvēkiem atnāk tā apziņa, ka nebūs “business as usual”.Prāta vētrai un Busulim atnāca samērā ātri, Indrašim ar aizturi, Voložam ar lielu nokavēšanos, bet vārtsargam Kalniņam tā nepienāks nekad.

    digitalk
    16.08.2023 12:49
    Reply to  Arčiņš

    Busulis naudu pelnīja, varbūt viņam bija pilnīgi vienalga, kā mūsu zivjrūpniekiem, kas turpināja pēc 90-tiem paļauties uz rutirgu un pēc tam smagi stenēja.

    Prāta Vētra ir, imho, pilnīgi cits gadījums, jo viņi pamatā uzrunāja Krievijas normālos cilvēkus. ne jau visi tajā teritorijā dzīvojoši ir orki.

    Reklāma