Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi RS6 sedans atdzims kā jaudīgs elektriskais sporta auto

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāk nekā 10 gadu pauzes pie klientiem atgriezties gatavojas Audi RS6 sedans, kas nākotnē būs nopērkams kā elektroauto. Par to informē britu automedijs Autocar, atsaucoties uz saviem avotiem.

    RS6 šodien nopērkams universāļa formā un tā tas bijis jau ilgāku laiku – sedana ražošanu Audi pārtrauca vēl 2010. gadā. Toreiz tas bija ļoti līdzīgs Audi R8 un Lamborghini Gallardo, izmantojot vienu un to pašu V10 dzinēju. Plānots, ka elektriskais RS6 pie klientiem ieradīsies 2025. gadā jeb gadu pēc tam, kad dīlercentrus sasniegs parastais A6 e-tron. Sportiskais RS6 elektroauto jau esot manīts testos un tam vajadzētu būt jaudīgākam nekā šobrīd nopērkamajam modelim ar iekšdedzes dzinēju – šobrīd auto attīsta 591 zirgspēku.

    Tāpat kā parastais A6 e-tron, arī RS6 elektriskā versija ir konstruēta, izmantojot jauno PPE platformu, kuru kopīgi attīstīja Audi un Porsche. Pirmais modelis uz šīs platformas, kas nonāks sērijveida ražošanā, būs jaunais Porsche Macan EV, tam savu oficiālo pirmizrādi piedzīvojot tuvāk gada beigām.

    Audi sola, ka A6 e-tron spēs lādēties ar 270kW jaudu, kas ir ievērojami vairāk nekā citiem Audi un visa Volkswagen koncerna šobrīd aktuālajiem auto, izņemot Audi e-tron GT un Porsche Taycan. Domājams, ka līdzīgas iespējas tiks nodrošinātas arī RS6. Ārzemju auto nozares eksperti izsaka prognozes, ka šis modelis attīstīs vairāk nekā 700 zirgspēku, bet ieskrējiens līdz simtiņam aizņems mazāk nekā 3 sekundes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma