Web Analytics
More
    Reklāma

    Android ierīces spēs nolasīt QR kodus no krietni lielāka attāluma

    Jaunākie raksti

    Tā vien izskatās, ka Google sagatavojusi iespēju nolasīt QR kodu no lielāka attāluma. Te gan uzreiz jānorāda, ka šī iespēja var tikt ieviesta trešo pušu lietotnēs, bet to varēs izmatot Android 13 vai jaunākas operētājsistēmas lietotāji.

    Jaunā iespēja sāks strādāt kopā ar Google QR Code Scanner lietotni, tāpat to varēs izmantot citi lietotņu veidotāji. Lietotne spēs palielināt attēlu, lai nolasītu QR kodu, nebūs tam jāiet tuvu klāt.

    Reklāma

    Pagaidām nav zināms, kas notiks ar vājākiem viedtālruņiem un vājāku kameru darbību. Iespējams, ne visi viedtālruņi spēs izmantot šo jauno iespēju pilnā apmērā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis Tillers
    07.08.2023 09:28

    Oho, man jau līdz šim likās ka ir fantastiski, piemēram Mobilly aplikācija RS autobusā QR kodu ņem tālu un ļoti ātri.. Var jau būt ka tas autobusa kods ir vienkāršs.

    krist2ps.lv
    07.08.2023 16:06
    Reply to  Uldis Tillers

    Jā, man arī iekš Samsung Galaxy A34 arī pārsteidza reiz šis – pavērsu tikai kameru pret QR kodu un volla – noskenēts. Ātri.

    Krotow
    07.08.2023 17:08
    Reply to  Uldis Tillers

    RS aplikācijai kaut kas noticis. Pēc factory reset nerūtotam telefonam, RS aplikāciju no jauna instalējot, tā palaižoties uzkaras ar RS logo zilā ekrānā. RS par to ir rakstīts, taču nekādas reakcijas no viņu puses nav. Tur vēl 8 nelietotas biļetes palika. Ko ar viņiem iesākt?

    digitalk
    07.08.2023 22:10
    Reply to  Krotow

    aizej uz klientu centru un atkešo. un turpmāk nelieto sūdu, kamēr nesalabo, kaut gan mazāks sū tas apps diez vai paliks.

    Pēča
    07.08.2023 16:19

    10cm qr kods uzlikts uz monitora un spej nolasīt gandrīz pie kabineta durvīm… Jeb aptuveni 2m attālumā. Telefons pixel 7 ar 13 androidu un stock kameras aplikāciju.

    Nezinu cik tālu mūsdienu krāsiņu pasaulei vajag…. 20m? Un tad atkal sākt bļaustīties par datu privātumu utml. lietām, jeb gribu tā, bet negribu šitā….

    Reklāma