Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW 2. septembrī prezentēs “Vision Neue Klasse” konceptu, kas esot ļoti tuvu sērijveida ražošanai

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW 2. septembrī oficiāli iepazīstinās ar “Vision Neue Klasse” elektroauto konceptu, kurā redzēsim, ko bavārieši iecerējuši darīt ar saviem jaunās paaudzes elektroauto. BMW valdes priekšsēdētājs Olivers Cipse uzsver, ka koncepts ir ļoti tuvu tam, kā šī mašīna izskatīsies sērijveida ražošanā un auto uz autoceļiem nonāks jau ļoti drīz. Pirms gandrīz 60 gadiem BMW nāca klajā ar oriģinālo Neue Klasse modeļu saimi, kas BMW modeļos ienesa krasi atšķirīgu dizainu un virkni dažādu inovāciju, bruģējot ceļu BMW panākumiem un tam, kādu mēs šo ražotāju pazīstam šodien.

    “Tolaik pieņemtais lēmums radīt pilnīgi jaunu produktu piedāvājumu radīja BMW panākumus, kas turpinājušies desmitgadēm ilgi. Tagad mēs vīziju atkal pārvēršam realitātē – es jums apsolu, ka Vision Neue Klasse koncepts ir tuvu sērijveida ražošanai un tas jau drīz būs uz šosejām,” saka Cipse.

    Neue Klasse ir jaunās paaudzes BMW elektroauto platforma nevis tikai viens konkrēts auto. Sagaidāms, ka tā ienāks ļoti strauji – BMW divu gadu laikā pēc pirmā modeļa nākšanas klajā plāno piedāvāt vismaz sešus jaunus elektriskos modeļos, izmantojot šo platformu. Autoražotājs licis noprast, ka pirmais jaunās platformas modelis būs elektrisks sedans un bieži tiek spekulēts, ka tas būs 3. sērijas elektriskais līdzinieks.

    Plānots, ka jauno modeļu ražošana sāksies 2025. gadā Ungārijas pilsētā Debrecenā, kur BMW speciāli šim mērķim būvē rūpnīcu. Zināmu ieskatu ražotāja plānos guvām CES 2023 izstādē ar “i Vision Dee” konceptu, BMW norādot, ka daļa no demonstrētajām tehnoloģijām tiešām tiek gatavotas Neue Klasse mašīnām.

    Paredzēts, ka šīs mašīnas izmantos jaunā tipa BMW bateriju šūnas, ražotājam solot par aptuveni 30% lielāku sniedzamību ar vienu uzlādi nekā šobrīd. Tāpat par aptuveni 50% samazināšoties ražošanas izmaksas un tiek solīta arī lielāka uzlādes jauda nekā līdz šim. Mašīnas būs iespējams aprīkot ar baterijām, kuru energoietilpība ir no 75 līdz 150kWh, savukārt elektromotoru jauda tiek solīta no 268 līdz 1341 zirgspēkam jaudīgākajās M elektriskajās mašīnās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    fons
    04.08.2023 18:30

    Lancia

    Oskars
    04.08.2023 22:54

    Kada Lancia, kroplits ne auto. Dizaineris laikam lieto LSD.

    Reklāma