Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Kalifornijā izkonkurē tirgus līderi Toyota un pārdod vairāk mašīnu

    Foto: Sheila Fitzgerald, Shutterstock

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla ASV Kalifornijas štatā šā gada 2. ceturksnī pārdevis vairāk automašīnu nekā ilggadējais tirgus līderis Toyota, turklāt Tesla ir divi pārliecinoši vispārdotākie modeļi štatā.

    Nav noslēpums, ka Kalifornija aizsteigusies priekšā citiem ASV štatiem un pat daudzām valstīm jautājumos, kas attiecas uz bezizmešu mobilitāti. Kalifornijas jauno auto dīleru asociācijas dati par otro ceturksni liecina, ka Tesla aizsteigusies tālu priekšā kādreizējiem līderiem Toyota. Pārliecinoši pārdotākais auto štatā gada griezumā līdz šim brīdim bijis Tesla Model Y ar 74 765 eksemplāriem, kam seko Model 3 ar 41 718 vienībām. Tuvākajam sekotājam Toyota Camry ir 27 169 pārdotas vienības, bet RAV4 26 032 vienības.

    Ņemot otro ceturksni atsevišķi, Tesla izdevies pārdot 69 212 auto, bet Toyota pārdeva 67 482 auto. Tā ir pirmā reize vēsturē, kad Tesla Kalifornijā pārdod vairāk mašīnu nekā Toyota. Vēl tikai Honda pārkāpa 40 tūkstošu pārdoto mašīnu slieksni. Pārdošanas dati liecina, ka Kalifornijā elektroauto sastāda 21,1% tirgus daļas. Lai arī viņiem vēl tāls ceļš ejams līdz norvēģu līmenim, Kalifornija tāpat ir priekšā daudziem citiem ASV štatiem un arī valstīm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma