Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche 911 saglabās iekšdedzes dzinēju cik vien ilgi iespējams

    Jaunākie raksti

    Vācu sporta auto ražotājs Porsche intensīvi attīsta savu elektroauto piedāvājumu un viņu pašu stratēģija paredz, ka 2030. gadā 80% pārdoto Porsche būs elektriski. Atlikušajos 20%, visticamāk, ieskaitāms leģendārais Porsche 911 modelis un Porsche vadība atkārtoti apstiprinājusi, ka šajā modelī iekšdedzes dzinējs tiks saglabāts tik ilgi, cik vien to varēs darīt.

    Šobrīd nav nekādas norādes, kad 911 varētu kļūt par elektroauto, taču tas diez vai notiks līdz 2030. gadam. To ziņu aģentūrai Reuters apstiprināja Porsche sintētisko degvielu nodaļas vadītājs Karls Dums. Viņš prognozē, ka 911 būs pēdējais Porsche ar iekšdedzes dzinēju, autoražotājam pilnībā pārejot uz elektroauto ražošanu.

    “Mūsu stratēģijas pirmajā vietā ir pāreja uz elektromobilitāti, taču ražosim 911 ar iekšdedzes dzinēju tik ilgi, cik vien iespējams,” saka Porsche pārstāvis. 911 pagājušajā gadā sastādīja tikai 13 procentus no kopējiem pārdošanas apjomiem, taču tas ir ļoti svarīgs modelis zīmola tēlam un arī mārketingam.

    Šobrīd Porsche mums piedāvā elektrisko Taycan dažādās modifikācijās, taču jau pārskatāmā nākotnē sagaidīsim arī elektrisko Macan, kas būvēts uz jaunās PPE platformas. Tam sekos arī citu modeļu elektrifikācija.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma