Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienībā oficiāli izlemts ieguldīt 43 miljardus eiro, lai uzlabotu mikroshēmu ražošanas spējas

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība oficiāli pieņēmusi Mikroshēmas aktu, ko angliski dēvē par Chip’s act. Tā mērķis ir stiprināt Eiropas Savienības pozīcijas pusvadītāju ražošanā, dubultojot to daudzumu līdz 2030. gadam. To palīdzēs īstenot 43 miljardu eiro lielās investīcijas.

    Mikroshēmu akta mērķis ir sniegt lielākas iespējas pusvadītājus ražot uz vietas Eiropas Savienībā, kas sevī iekļauj gan investīciju piesaisti, gan atbalstu zinātnei un izpētei. Stiprinot savas pozīcijas šajā segmentā, tiktu samazināta atkarība no citu reģionu piegādātājiem, nodrošinot stabilākas piegādes ķēdes šajā pasaules daļā.

    Īpaši izteikts pusvadītāju trūkums bija jūtams koronavīrusa pandēmijas laikā, kad kavējās elektroierīču ražošana un piegāde. Tas bija lielākais grūdiens, lai lietas ņemtu savās rokās. Kā norāda oficiālie ES materiāli, tad pusvadītāji šobrīd tiek izmantoti gandrīz jebkurā elektroierīcē. 2021. gadā to skaits sasniedza 1.1 triljonu, kas nozīmē 140 pusvadītājus uz vienu cilvēku.

    Eiropa 2020. gadā bija saražojusi vien 10% no šī daudzuma, kur lielāko daļu sastāda automašīnām paredzētie pusvadītāji. Sagaidāms, ka šī tirgus vērtība 2030. gadā sasniegs 1 triljonu dolāru, un Eiropai ir laiks paņemt daļu no tā. Cerams, ka šis akts pavērs jaunas iespējas zinātnei un uzņēmējdarbībai, kā arī izglītībai tieši Latvijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma