Web Analytics
More
    Reklāma

    Miris savulaik pasaulē meklētākais hakeris

    Jaunākie raksti

    Mūžībā devies kādreiz par pasaulē meklētāko hakeri atzītais Kevins Mitniks (Kevin Mitnick), kurš pēdējo dzīves posmu bija kļuvis par kiberdrošības konsultantu.

    Savu pirmo hakera darbu Mitniks veica jau 1979. gadā, iefiltrējoties pirmajā datorsistēmā. Līdz pat 1988. gadam viņam izdevās veikt dažādas neģēlības, kad tika saņemts 12 mēnešu cietumsods par kāda uzņēmuma programmatūras nokopēšanu.

    Reklāma

    Savas hakera karjeras laikā viņš bija pieslēdzies dažādiem mobilo sakaru tīkliem, kā arī uzņēmumu un valsts mājaslapām. Mitniks bija iesaistīts kredīkaršu informāciju zādzībā, bet kā tika minēts viņa nekrologā, tad viņš nekad nebija piesevinājies naudu par saviem hakera izgājieniem. 1995. gadā tika saņemts piecu gadu cietumsods, pēc kura izciešanas viņš pievērsās ētiskajam hakingam. Drošības iestādes uzskatīja, ka tajā laikā viņam bija pieejama miljonu vērta informācija par dažādiem slepeniem korporatīvajiem darījumiem.

    Proti, Mitniks kļuva par kiberdrošības konsultantu, kā arī kļuva par daļēju īpašnieku uzņēmumam KnowBe4. Tas nodarbojas ar kiberdrošības apmācībām, kā arī simulē pikšķerēšanas uzbrukumus. Kevins Mitniks pasauli atstāja 59 gadu vecumā, esot slimam ar aizkuņga dziedzera vēzi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    24.07.2023 11:05

    comment image

    bobis
    24.07.2023 17:50

    Nu ja, uzliksim sveciti. Peksni miruso serga pa internetu sakas.

    Krotow
    24.07.2023 21:51
    Reply to  bobis

    Vēža slimniekus diez vai varēs ieskaitīt “pēkšņi mirušo” grupā.

    Reklāma