Web Analytics
More
    Reklāma

    Kanādā ar emocijzīmju palīdzību tagad var arī oficiāli noslēgt līgumus

    Jaunākie raksti

    Emocijzīmes ir kļuvušas par ikdienišķu sastāvdaļu digitālajā saziņā. Lielākoties visi sapratīs ziņas vēstījumu, ja nosūtām smaidīgu sejiņu vai sirsniņu. Taču dažām emocijikonām var būt vairākas nozīmes, kas var radīt pārpratumus komunikācijā. Tas parāda to, cik uzmanīgam mūsdienās jābūt, izvēloties saziņas simbolus. Šajā ziņā pavisam uzmanīgiem jābūt Kanādas iedzīvotājiem, jo tur par emocījzīmes “īkšķis uz augšu” (👍) lietošanu var saņemt pat apsūdzību.

    Kanādas tiesnesis Timotijs Kīns nolēmis, ka emocijzīmi 👍 var uzskatīt par derīgu paraksta veidu un tā apzīmē juridiski saistošu vienošanos. Pie šāda lēmuma tiesnesis nonāca pēc viena atgadījuma, kurā bija iesaistīts graudu pircējs un lauksaimnieks, kuri sazinājās ar īsziņu palīdzību.

    Reklāma

    Strīds izcēlās, kad graudu pircējs nosūtīja īsziņu lauksaimniekam, kurā piedāvāja iegādāties linus par noteiktu cenu un pēc tam nosūtīja linu piegādes līguma attēlu, lūdzot lauksaimniekam to akceptēt. Atbildot uz šo ziņu, lauksaimnieks nosūtīja 👍. Kamēr graudu pircējs šo emocijzīmi interpretēja kā līguma noteikumu akceptēšanu, lauksaimnieks ar to domāja tikai pašas ziņas saņemšanu, ne vienošanos. Šis strīds par emocijikonas nozīmi izraisīja juridisku cīņu.

    Tiesnesis Timotijs Kīns norādīja, ka emocijzīmes ir netradicionāls veids, kā vienoties par kaut ko, taču atzina, ka emocijikona 👍 atbilst diviem paraksta mērķiem: apstiprināšanai un pieņemšanai. Viņš uzsvēra, ka arī tiesām jāpielāgojas mainīgajiem saziņas veidiem un emocijzīmju izmantošanai ikdienā. Tāpēc tika nolemts, ka emocijzīme 👍 var kalpot arī kā juridiskas vienošanās apzīmējums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    21.07.2023 10:25

    Latvijā to sauc par konkludentām darbībām! Kanādieši galīgi atpalikuši!
    Piemēram, zvans pie durvīm, kartupeļus vajag? Pamāj ar galvu, vai parādi īkšķi uz augšu, neko nesaki un visiem skaidrs ka vajag! Pirkuma līgums noslēgts, nesakot ne vārda.

    trx450
    21.07.2023 17:52
    Reply to  Skābene

    Var jau aiziet uz bufeti. Pie aliņa pirms lielajiem darbiem visu kārtīgi izrunāt pie katra līguma punkta. Pēc tā vēl kādu nedēļu visu vēlreiz kārtīgi pārdomāt. Un sniegt galējo atbildi. Vai nu puekrīti līgumam vai nepiekrīti.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    22.07.2023 15:54

    🤔

    Krotow
    23.07.2023 21:08

    Diez kā lai juridiski tulko vidējā pirksta aizsūtīšanu atbildē.

    Reklāma