Web Analytics
More
    Reklāma

    Ir reizes, kad cilvēki novērtē un izvēlas Apple Maps nevis Google Maps navigāciju

    Jaunākie raksti

    Apple Maps digitālais karšu serviss un lietotne jau no paša izlaišanas brīža piedzīvo vairāk kritikas nekā slavas, līdz ar to tā tiek arī salīdzinoši retāk izmantota. Tomēr šobrīd ir novērojamas reizes, kad cilvēkiem šis serviss patīk labāk nekā konkurents Google Maps.

    Kaut arī Apple Maps ir pieejama un instalēta iPhone viedtālruņos no tā iegādes brīža, lielākoties cilvēki izvēlas izmantot Google digitālo karšu servisu. Taču kāda aptauja ASV norādījusi uz Apple Maps stiprajām pusēm. Viens no piemēriem ir lidostas apkārtne, un precīza informācija par tajā atrodamajiem veikaliem un ēstuvēm.

    Reklāma


    Tāpat tiek izcelts tas, ka ir vieglāk atrast ielu nosaukumus, un Apple digitālā karte piedāvā mazāk liekas informācijas, koncentrējoties uz pašu navigācijas informāciju. Salīdzinot ar Google Maps, kas piedāvā informāciju par visu, ar to domājot dažādas ēstuves un izklaides vietas, ko ne vienmēr cilvēki vēlas redzēt.

    Kā norāda lietotāji, tad Apple Maps ir ieturēts uzņēmuma stilā, piedāvājot estētisku kartes baudījumu bez papildu elementiem. Protams, arī Apple karte ir spējīga parādīt tuvumā esošos objektus. Tiesa, pašos pirmssākumos no 2012. gada šis serviss ticis ļoti kritizēts, un tas bija pamatoti. Tikai pēdējo divu gadu laikā ir izdevies sasniegt adekvātu līmeni un konkurēt ar Google Maps, kas to spēja krietni ilgāku laiku.

    Kuru no digitālo karšu lietotnēm ikdienā izvēlaties jūs?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars Pūris
    21.07.2023 12:10

    Nu, nez. Manuprāt, pie mums apple kartes vēl nepavelk. Navigācijai Latvijā vislabāk noder Google, bet ir ok arī waze.

    Budzis
    21.07.2023 12:31
    Reply to  Oskars Pūris

    Waze jau arī tagad ir Google produkts un ceļu info izmanto kopīgi. Waze neder, ja nobrauc no lielajiem ceļiem

    Sergejs
    21.07.2023 12:59
    Reply to  Budzis

    Es arī domāju ka waze neder ārpus šosejas jo vilka visu laiku atpakaļ korķi un nācās braukt pēc saules, ieturot aptuveno virzienu. Pēc tam pieleca ka vajag iestatijumos atļaut izmantot neasfaltētus ceļus -))

    trx450
    21.07.2023 16:59
    Reply to  Sergejs

    Pilna youtube kā pareizi apbraukt korķus

    SSs
    22.07.2023 18:34
    Reply to  Sergejs

    Muļķības ! Ieliec iestatījumos atļaut grantenes un viss notiek ! Labaka nafigatora par vāzi pagaidām nag !

    Slapjais Bebrs
    23.07.2023 01:28
    Reply to  SSs

    Manā “Melnajā blociņā” Wāzei ir sava nodaļa :D
    lietojama ir, bet “labākā” – nu nez ..

    xyz
    21.07.2023 12:40

    Telefonā kaut ko atrast izmantoju google maps, bet ikdienā braucot Šveicē/Vācijā navigācijai mašīnā tieši apple maps, jo google laicīgi nerāda kura josla jāieņem. Google arī “bultiņa” ar atrašanās vietu mēdz ieķerties/nobīdīties kas noved pie izeju/pagriezinu palaišanas garām. Waze rietumeriopā mēdz rādīt nepareizu, tālāku ceļu.

    Oskars
    21.07.2023 13:33

    Esmu izmeginajis dazhadus navigacijai paredzetas programmas. Un vairak ka gadu lietoju AmiGo. Bet ja ir nepieciesams bezsaiste, tad Tomtom Go. Google maps loti reti izmantoju, ja ir tik mistiska vieta, ka esosas nespej, tad ja.

    Viesturs Grabovskis
    21.07.2023 13:52

    Izmantoju HERE WeGo, ja iepriekš jāsaplāno jau mājās no datora garāks maršruts, kurā došos un tur, kur došos nav interneta vai tas arī izmaksā neadekvāti dārgi. Waze protams ikdienā, lai nonāktu līdz veikalam, darbam un jebkuram citam gala mērķim, jo bieži neatminu pa kurām ielām jābrauc un arī Google Maps protams, ja kādā no Valstīm pārvietojos tikai ar sabiedrisko un metro e.t.c., parāda precīzus transporta maršrutu nummurus, kā arī precīzus laikus, kad būs pieturās un t.t.t. Google Maps arī izmantoju pārklājošās realitātes kartes atvērumu, kad karte atpazīst ielu un saprot, kur precīzi es atrodos, kad man vispār nav saprašanas, kur esmu nomaldījies.

    Juris
    21.07.2023 14:28

    Navigācijai Waze imantoju, google kaut ko tik lai atrastu koordinātas. Googles algoritms vai mani iestatījumi dod vaļu kalkulēt arī maršrutu pa ceļu, kas ir pilnīgs bezceļs, nesen iepēros pilnīgi tajā brīdī nezibraucamā ceļā ar vieglo mašīnu.

    trx450
    21.07.2023 16:46

    Rīgu pārzinu ļoti labi. Braucu bez navigācijas. Uz Berlīni arī braucu bez navigācijas. Izmantoju gan apple gan google. Kura pirmā ir redzes lokā to arī izmantoju.
    Šā gada laikā esmu paviesojies ļoti daudzās lidostās. Āzija, D Amerikā, Eiropa. Nav ienācis prātā ieslēgt navigāciju. Lai sameklētu kādu veikalu.

    Janis
    21.07.2023 17:13

    Pamatā lietoju Waze, Google ie arī lietojama, bet ir bagi… joprojām vairākās vietās piedāvā pārkāpt ceļa satiksmes noteikumus – veikt kreiso pagriezienu kuru nedrīkst jau vairākus gadus…. pārbraucot dzelzceļa pārbrauktuvi no Turības puses piedāvā uzreiz pagriezienu pa kreisi ;0, kaut gan sen jau aizliegts…. daži griež jo laikam vadās pēc Google map… ;) Lietoju aifonu.. bet google map ārzemēs kaut kā drošak…

    Noris
    21.07.2023 17:18

    Apple maps izmantoju, tikai ja ierakstot meklētājā “maps”, ātrumā sajaucu ar google maps :)
    Bet pateicoties nekad nesaremontētajai Rīgai, tad tikai waze. Visi sastrēgumi, pēkšņi aizvērtās ielas, avarījas, policija utt. neviena, izņemot waze neparādīs…

    Jānis
    21.07.2023 20:04

    Es ar varu padalīties ar pieredzi – lietoju apple Maps vienmēr esot ārzemes un ejot ar kājām, jo tam ļoti laba apple Watch integrācija un ļoti labi orientēties ar pulksteni.

    Guntars K
    21.07.2023 22:18

    Mans ir šokā! Jebkurš autobraucējs zina, ka LV labākā un praktiski vienīgā jēdzīgā aplikākija ir Waze. Izskatās, ka šajā portāla daži vispār šodien tikai uzzināja, ka telefonā ir navigācija. Tā ir, ka lieto Apple. :D
    Bet par Waze, kopš Google pārpirka, nomainīja algoritmu ātrāka maršruta aprēķināšanai reāllaika stundu caurplūsmas attiecību pret vēstures datiem, līdz ar ko visu nočakarējuši. Ir bijis, ka velk iekšā pamatīgos sastrēgumos, kur zinu, ka pa citu maršrutu var izbraukt ārtrāk un ir pat gadījies, ka tieku uz pustukšas Brīvības gatves, kamēr apbraukt caur Ulbrokas pusi ir kilometra sastrēgumi.

    trx450
    21.07.2023 23:17
    Reply to  Guntars K

    Apple lietotāji nekur nesteidzās.

    Kursors.lv
    22.07.2023 09:19
    Reply to  Guntars K

    Tu esi viens no tiem braucējiem, kas akli seko Waze un dragā cauri māju pagalmiem, lai savā galamērķī nokļūtu tās 32 sekundes ātrāk?

    Oskars
    22.07.2023 13:28
    Reply to  Guntars K

    Neesu saskatijis Waze navigacijas programma jedzigumu. Esmu meginajis, nekadi neuzrunaja, ne vinu balss, ne citadi ka sastadija marsrutu.

    Kursors.lv
    22.07.2023 16:12
    Reply to  Oskars

    Waze būtība bija un ir atzīmēt policijas ekipāžas. Tas ir tas, kas padarīja to populāru savulaik.

    Noris
    25.07.2023 19:14
    Reply to  Oskars

    Priekš kam tev balss? tu klausies vai skaties kur braukt? Neviena navigācija, izņemot waze, tev neparādās kuras ielas ir aizvērtas, piemēram maratona laikā… utt. google un apple ir pajāt vai tev vajadzīgā ēka ir ielas labajā vai kreisajā pusē… man personīgi tas ir ļoti svarīgi…

    Kristaps
    22.07.2023 18:25

    :D ASV taisīt aptauju par ‘apple’ produktu ir tikpat bezjēdzīgi, kā Latvija taisīt aptauju par mīļāko alkoholu… Bet personīgi izmantoju here we go navigāziju kamēr braucu pa LV vai ceļoju ārpus, lejupielādē offline karti un ceļo, google maps izmantoju kad nezināmā pilsetā vajag atrast kādu ēstuvi utml vietas ar kājām… waze neizmantoju vismaz gadus 5 jo apnika, ka tepat Rīgā/pierīgā ved kaut kādās random sētās, kur jālauž auto piekare un pietam bieži vien vēl būs sastrēgumi(jo visi kā auni klausa waze un mazās sētas ieliņas nespēj sagremot), kaut var izbraukt vienkāršak/savādāk un ātrāk ne kā waze rāda… Turklāt bieži izreiķina ka jābrauc nez kādu apli kas gan km ir vairak gan beigās arī tāpat ir korķi un laika izteiksmē stāvi…. Nesaprotu kāpēc cilveki turas pie tā novecojušā produkta? Tas kaut kas labs bija 2010 gadā! Bet tagad….Tikai lai paļautos uz citiem stukačiem un poliču slēpņus redzētu? Tad varbūt jābeidz sistematiski braukt ar +15..25km/h ātrumu, vai vispār nav jāsēzas pie stūres jo esi pāris glāzītes iedzēris! Izsauc taksi un policija ”nebojās” dzīvi! P.S. 5 gadus uz ceļa neesmu nevienu sodiņu dabūjis. ;) Tā kā ir jāprot braukt! Un nē neseņoju, braucu normāli. Vienmēr smejos par tiem kas stresaini dzen, steidzas, ārdas…… Read more »

    Last edited 9 months ago by Kristaps
    Hdud
    22.07.2023 18:30

    Google maps, ja nepieciešama precìza adrese, bet pārsvarā IgoPrimo

    Slapjais Bebrs
    23.07.2023 01:27

    Nafigāciju izantoju galvenokārt tikai šādos gadījumos:
    * Lai atrastu kādu mazāk zināmu ielu/adresi
    * Garākā braucienā lai zinātu aptuvenos laikus un nedaudz sevi kontrolētu ātruma nepārsniegšanas ziņā.

    Pārējos gadījumos, jeb ikdienā navigāciju nelietoju. ( ceļu uz bodi un darbu zinu arī bez palīgierīcēm un pagalmu šortkati – tas ir priekš mīkstajiem )
    Bet .. vienmēr ir arī darvas karote ko ieķēzīt medus podā.
    Nav tādas “ideālās” nafigācijas. vienai labāks tas, citai – cita fīča. Tāpat aptuveni 15-20% gadījumu navigācija pamanās uztaisīt pavisam savdabīgu maršruta ieteikumu a-ļa no Rīgas uz Siguldu caur Daugavpili.

    Reklāma