Web Analytics
More
    Reklāma

    “Bite”: Mobilo datu patēriņš ārzemēs visvairāk audzis Vācijā, Polijā, Lielbritānijā un Turcijā

    Jaunākie raksti

    IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite” tīkla dati par 2023. gada otro ceturksni liecina, ka mobilo datu patēriņš viesabonēšanā Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstīs, salīdzinot ar šo pašu laika periodu pērn, ir palielinājies par 50%, savukārt ārpus EEZ valstīm – par 40%. EEZ valstu vidū cilvēki visvairāk datus patērējuši Vācijā un Polijā, bet ārpus tās – Lielbritānijā un Turcijā.

    Starp EEZ valstīm augstākais mobilo datu patēriņš ir Vācijā, Polijā, Dānijā, Zviedrijā un Nīderlandē, savukārt ārpus tām – Lielbritānijā, Turcijā un Šveicē.

    “Redzams, ka iedzīvotāji aktīvi patērē datus ārzemēs, gan dodoties ceļojumos, gan dažādos darba komandējumos. Piemēram, Turcija ir ļoti populārs vasaras atvaļinājumu laika ceļojumu galamērķis, tikmēr Polija un Vācija ir valstis, kurās iedzīvotāji bieži vien nonāk caurbraucot uz citām valstīm. Tiesa, ja paraugāmies uz ceļošanu ārpus Eiropas, tā aizvien nav atgriezusies pirmspandēmijas līmenī, un to lielā mērā joprojām ietekmē Krievijas uzsāktais plaša mēroga karš Ukrainā,” stāsta Una Ahuna – Ozola, “Bite” Korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja.

    Papildus tam, U. Ahuna – Ozola norāda, ka 2023. gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar identisku periodu pērn, par 12% samazinājies EEZ veikto zvanu apjoms, bet ārpus EEZ samazinājums ir pat 24% apmērā. Viņa skaidro, ka tas lielākoties saistīts ar iedzīvotāju paradumu maiņu. Proti, ierasto zvanu vietā iedzīvotāji arvien vairāk izmanto dažādas mobilās lietotnes, kas patērē mobilos datus, piemēram, “WhatsApp”, tā veicot zvanus, videozvanus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma