Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford neizslēdz iespēju ražot elektrisku Fiesta, izmantojot VW platformu

    Jaunākie raksti

    Autobūves milzis Ford pagājušajā nedēļā oficiāli pārtrauca ražot savu populāro Ford Fiesta modeli, kas apritē bija 47 gadus. Fiesta vietā rūpnīcā Ķelnē tiks ražots elektriskais Explorer krosovers. Taču ražotāja pārstāvji pieļauj iespēju, ka Fiesta nākotnē varētu atdzimt kā elektroauto, izmantojot Volkswagen koncerna izstrādāto MEB Entry platformu. Tiesa, elektriska Fiesta nav starp galvenajām prioritātēm. Tā intervijā Automotive News izteicies Ford Eiropas struktūrvienības vadītājs Martins Zanders.

    Sākotnēji Ford neplānoja aizstāt Fiesta ar citu līdzīga izmēra modeli, taču Zanders licis noprast, ka tomēr pastāv iespēja ieraudzīt elektrisku Fiesta vai tās līdzinieku. Zanders skaidro, ka Ford izveidojies ļoti laba sadarbība ar Volkswagen un tiek izskatītas iespējas to pacelt nākamajā līmenī.

    Kā zināms, iepriekš minētais Explorer krosovers jau ir būvēts, izmantojot MEB platformu no VW. Ford apstiprinājis, ka gaidāms vēl viens MEB platformas krosovers, bet par tālāko ļoti konkrētas skaidrības nav. Ford vēl nav vienojies par MEB Entry platformas izmantošanu, kas paredzēta izmēros mazākiem, vienkāršākiem, lētākiem auto. Šī platforma savu debiju plašākai publikai piedzīvoja, kad Volkswagen prezentēja savu ID.2all konceptu, kas sola kompaktu, plašām masām pieejamu elektroauto, 2025. gadā tam pārtopot par sērijveida ID.2 un solot sākumcenu ap 25 tūkstošiem eiro.

    Zanders skaidro, ka viena no Ford prioritātēm ir izveidot pašiem savu elektroauto platformu modeļiem, kas paredzēti tirgošanai visā pasaulē. Fiesta pēctecis nav absolūta prioritāte, Zanderam uzsverot, ka Ford savi līdzekļi jāinvestē gudri, taču nākotnē šādu modeli izslēgt nevar.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.07.2023 13:08

    – No nākamā gada janvāra krosoveru īpašnieki Parīzē par stāvvietām maksās vairāk nekā citu mašīnu īpašnieki… Vai tikai kājas neaug no šejienes :) Būs beidzot kaut mazliet nākuši pie prāta.

    Reklāma