Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izveidojis speciālu mākslīgā intelekta rīku, kas spēj risināt medicīniskos jautājumus

    Jaunākie raksti

    Google ir radījusi īpašu mākslīgā intelekta rīku Med-PaLM 2, kas veidots, lai atbildētu uz dažādiem ar medicīnu un cilvēka veselību saistītiem jautājumiem. Šis rīks šobrīd tiek testēts Mayo Clinic slimnīcā kopā ar citiem rīkiem.

    Google Med-PaLM 2 ir balstīts uz PaLM 2 modeli, kas tika izziņots uzņēmuma izstrādātāju konferencē maija sākumā. Google uzskata, ka šāds atsevišķi veidots mākslīgā intelekta modelis veselībai var lieliski darboties tajās vietās, kurās ir ierobežota piekļuve ārstiem.

    Reklāma

    Med-PaLM 2 ir trenēts uz dažādu medicīnisko ekspertu demonstrāciju, tādējādi šis čatbots spēs sniegt labākas konsultācijas nekā vispārējie čatboti Bard, Bing un ChatGPT. Tāpat Google atklājis pētījuma rezultātus, kuros šis rīks joprojām cieš no neprecizitātēm, kas nav nekāds pārsteigums, zinot citu mākslīgā intelekta modeļu darbību.

    Pētījumos īstie ārsti atrada dažādas neprecizitātes un nepareizu informāciju, kas tika sniegta pacientiem. Taču tādos parametros, kā izrādīta sapratne par slimības iemesliem, vienprātīgas atbildes un kopējā izpratne par situāciju ir diezgan līdzīga tam, ko darītu un sniegtu īstie ārsti. Protams, šie pagaidām ir tikai testi, bet tie sniedz vērtīgu informāciju.

    Google arī norādījis, ka uzņēmums neievāc nekādu privāto informāciju no lietotājiem, kas testē Med-PaLM 2, un tā tiek šifrēta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma