Web Analytics
More
    Reklāma

    Bijušais Apple produktu dizainers Īvs atgriežas ar 60 tūkstošu dolāru plašu atskaņotāju

    Jaunākie raksti

    Gandrīz četrus gadus Džonijs Īvs (Jony Ive) vairs nav galvenais Apple produktu dizainers, pārtraucot ilgo sadarbību un ikonisko produktu radīšanu uzņēmumā. Pēc ilgākas pauzes viņš ir atgriezies, savu roku pieliekot Linn jubilejas plašu atskaņotāja dizainā.

    Tā ir sadarbība starp Īva nodibināto uzņēmumu LoveFrom un plašu atskaņotāju zīmolu Linn, kuri svin 50 gadu jubileju. Atzīmējot īpašo notikumu, tikuši radīti tikai 250 modeļa LP12-50 eksemplāri, kuru dizainā savu roku pielicis tieši Īvs. Jāatzīst gan, ka viņš nav varējis pilnībā izpausties un mainīt atskaņotāja dizainu, jo tam ir paredzētas vairākas nomaināmas detaļas.

    Reklāma

    Līdz ar to LP12-50 modelis ir ļoti līdzīgs priekšgājējam LP-12. Jaunajam plašu atskaņotājam ir noapaļoti sūri, kā arī vairāk noapaļots atskaņošanas adatas turētājs. Tāpat izmaiņas saņēmušas gan vāka eņģes, gan pogas. Līdz ar to izmaiņas tiešām vairāk ir vizuālas, bet ne tehniski atšķirīgas, par ko arī atbild Īvs. Šī ir viņa dāvana Linn uzņēmuma jubilejā, jo viņš pats jau vairākus gadus ir šī zīmola produktu īpašnieks.

    Tā kā šis būs ekskluzīvs produkts, tā cena būs tik pat iespaidīga – 60 tūkstoši dolāru, kas gan nav pārsteigums, jo roku pie tā pielicis viens no nozares zināmākajiem vārdiem.

    Par gaumi parasti nestrīdas, bet kāds ir jūsu viedoklis par Linn plašu atskaņotāja dizainu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    10.07.2023 10:32

    Nekada atskiriba, ka jau plasu atskanotajs.

    Rūdolfs Rancāns
    10.07.2023 10:59

    Njā, veikalā es tādam paietu garām.

    Kristus
    10.07.2023 11:24

    dizainā būtiska ir materiālu izvēle.. ne vārda, kas par stiklu, koks vai saplāksnis, alumīnijs vai… sauss bazars, bet nu investēt ir vērts

    Biteme
    10.07.2023 11:43

    Vairums dārgo verķu cienītāju nedzenās pēc jauna modeļa katrus 6 mēnešus, tāpēc izskats, no vienas puses, nav arī tik svarīgs, bet no otras, ir veids, kā LP-12 50 gadu jubilejas modeli padarīt atšķirīgu no LP-12 40 gadu jubilejas modeļa.

    krist2ps.lv
    11.07.2023 10:58

    Izvirpojiet koka kluci, pielieciet tam nosaukumā burtiņu ‘i’ sākumā, pasakiet, ka autors ir Īvs – galarezultātā pārdodiet par $2k gabalā. Bizness gatavs. Domāju, ka amerikāņi pavilktos.

    Biteme
    11.07.2023 11:34
    Reply to  krist2ps.lv

    Nu, cepiens par Īvu ir skaists, bet nav trāpīgs. Cilvēkiem kas ikdienā klausās mūziku telefonā uz tamponausīm vai vienas tumbiņas, kas it kā radot stereo skaņu, jebkurš HiFi izstrādājums liksies nepamatoti dārgs.

    ŽilkaPro
    11.07.2023 21:28
    Reply to  Biteme

    Šeit Tev ir pilnīga taisnība veco zēn!
    Kopš marketologi pieķērās audio nozarei ar saviem soundbars, bluetooth speakers kurus tagad iedomājies pat mājās liek, un šeit nerunāju par pārnēsājamiem piknika variantiem, bet primāro audi sistēmu. Un viņas nav lētas, itkā traki, no otras puses pofig, jo izvēles iespējas tiem kuri novērtē kvalitāti ir! Tas tev nav tā, ka tulīt Hārliji būs tikai elektriski…

    Reklāma