Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu autoražotājs SAIC vēlas veidot elektroauto ražotni Eiropā

    Jaunākie raksti

    Ķīnas valsts kontrolētais autoražotājs SAIC vēlas veidot savu elektroauto rūpnīcu Eiropā, lai paplašinātos šajā pasaules daļā. SAIC ir lielākais valsts kontrolētais autoražotājs Āzijas lielvalstī un tas sadarbojas ar daudziem ārzemju autoražotājiem, kas vēlas strādāt Ķīnā.

    Ķīnā šis zīmols sadarbojas ar tādiem labi zināmiem autoražotājiem kā General Motors un Volkswagen. Pamatā tās ir mašīnas, kas radītas Ķīnas tirgum. SAIC paspārnē atrodas arī zināmais britu autobūves zīmols MG, kas pēdējo gadu laikā atgriezies ar jaunu uzviju – šā gada pirmajā pusē MG ir diezgan labi rezultāti, Eiropas tirgū pārdodot 115 tūkstošus auto. Jā, nav ļoti daudz, bet labāk nekā iepriekš.

    Šobrīd SAIC ir ražotnes Āzijā – Ķīnā, Taizemē, Pakistānā, Indijā, taču uzņēmums vēlas rūpnīcu arī Eiropā, lai mašīnas varētu ražot tuvāk klientiem un noieta tirgum. Kombinācijā ar to ir arī MG paziņojums par plāniem paplašināt savu elektroauto piedāvājumu. Protams, tās ir ķīniešu tehnoloģijas ar eiropiešiem kaut nedaudz zināmāku izkārtni. Kā un kur ķīnieši vēlas attīstīt šo projektu, tas pagaidām gan nav zināms precīzāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma