Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia ar Apple noslēdz jaunu ilgtermiņa licenču līgumu saistībā ar 5G un citām tehnoloģijām

    Jaunākie raksti

    Noslēdzošajā jūnija dienā Nokia nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu, ka noslēgta jauna licenču vienošanās ar Apple par uzņēmuma patentu izmantošanu dažādām tehnoloģijām.

    Jaunais līgums aizstās iepriekšējo, kas tika noslēgts 2017. gadā, un darbosies vēl līdz šī gada beigām. Jaunā sadarbība ir saistīta ar licenču maksājumiem par Nokia izgudrojumiem 5G un citām tehnoloģijām, kas visticamāk ir saistītas tieši ar sakariem un mobilo tīklu.

    Precīzas līguma detaļas gan nav pieejamas, bet zināms, ka Nokia saņems maksājumus no Apple vairāku gadu garumā par patentu izmantošanu. Protams, Somijas tehnoloģiju uzņēmums ir ļoti lepns par jauno sadarbību, izceļot savas līdz šim 140 miljardu eiro investīcijas izpētē un attīstībā kopš 2000. gadā. Kopumā uzņēmumam pieder vairāk nekā 20 tūkstoši dažādu patentu, to skaitā vairāk nekā 5,5 tūkstoši 5G tehnoloģijām.

    Līdz šim īsti nevarēja sūdzēties par Apple mobilo tīklu pārklājumu un interneta savienojumu, tā kā uzņēmums redz iespēju, ka uzsāktais sadarbības ceļš jāturpina. Tas gan ir mans kā lietotāja viedoklis. Nokia gadījumā šīs noteikti ir patīkamas finansiālās saistības, kuras sniedz stabilu ieguldījumu uzņēmumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma