Web Analytics
More
    Reklāma

    GM iegādājas tehnoloģiju, kas var paredzēt auto akumulatoru aizdegšanos

    Jaunākie raksti

    General Motors paziņojis, ka tikko ir iegādājies Algolion, izraēliešu programmatūras start-up uzņēmumu, kas spēj atklāt potenciālos draudus akumulatoru šūnās. Darījuma finansiālie nosacījumi netika atklāti. GM paziņojumā teikts, ka Algolion seši darbinieki, ieskaitot uzņēmuma dibinātājus, paliks Izraēlā un pievienosies vairāk nekā 850 darbiniekiem GM Tehniskajā centrā Herclijā, Izraēlā.

    Algolion ir izstrādājis programmatūru, kas ir svarīga jebkuram automašīnu ražotājam, kas cenšas palielināt elektriskās automašīnas drošību. Deviņus gadus vecais start-up tipa uzņēmums izstrādāja programmatūru, kas izmanto datus no elektroautomobiļu akumulatoru vadības sistēmām, lai palīdzētu identificēt novirzes šūnu veiktspējā. Programmatūra var palīdzēt atklāt akumulatora problēmas, ieskaitot paredzēt akumulatora šūnu aizdegšaonos.

    Algolion ir izstrādājis ļoti modernu akumulatoru analīzes un prognozēšanas programmatūru, kas palīdzēs GM piedāvāt klientiem lieliskas veiktspējas un drošus elektriskos automobiļus. GM norāda, ka programmatūra var pat atpazīt sīkas izmaiņas, kas var ietekmēt akumulatora veselību, nedēļām agrāk nekā citas metodes.

    GM iepriekš veica divus atsaukumus vairākiem tūkstošiem Chevrolet Bolt EV automobiļu saistībā ar akumulatora aizdegšanās risku. GM beigās pārtrauca šo automobiļu ražošanu savā ražotnē Orionā, Mičiganā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    03.07.2023 11:26

    Faktoru kopums, kas noved pie akumulatora aizdegšanās ir paredzams, taču bez attiecīgas iespējas kaut kā izolēt īssavienotās šūnas un tās agresīvi dzesēt, paralēli mazinot spriegumu līdz drošam līmenim izslēdzot tās no virknes slēguma, vienīgais ko tāda tehnoloģija dod ir brīdinājumu uz paneļa, kuru ieraugot vai nu aši jāiestūrē tukšā stāvlaukumā, jāsavāc vērtīgākās mantas un jākāpj ārā, vai arī jābrauc iekšā baseinā. Ņemot vērā, ka runa ir par softa start-up uzņēmumu, spēkā pēdējās divas opcijas.

    Gundars
    03.07.2023 22:46

    Varbūt būtu to naudu investējuši akumulatoros, kuri neaizdegas?

    Skābene
    04.07.2023 13:54
    Reply to  Gundars

    Kāpēc, lētāk taču uzlikt katapultējamu akumulatoru! :D

    Reklāma