Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV Kongress stingri ierobežo MI čatbotu izmantošanu darbā

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) čatboti kļūst par arvien lielāku palīgu daudzu jomu profesionāļiem, arī tiem, kuri strādā valsts iestādēs. Taču šajā ziņā pastāv būtiski riski saistībā ar privātumu un datu drošību. Tieši tāpēc ASV Pārstāvju palāta nesen pieņēmusi jaunus noteikumus, kas Kongresa darbiniekiem aizliedz izmantot MI čatbotus, izņemot vienu – “ChatGPT Plus”.

    Norādīts, ka Kongresa darbinieki drīkst izmantot tikai “ChatGPT” maksas pakalpojumu, jo tas nodrošina stingrākas privātuma kontroles iespējas. Taču arī šī rīka lietošana ir stingri ierobežota – darbinieki to var izmantot tikai “pētniecībai un novērtēšanai”, nevis ikdienas pienākumu veikšanā. Būtiski arī, ka čatbotu drīkst izmantot tikai darbā ar publiski pieejamiem datiem. Līdz ar to kopumā jāsaka, ka tas ir mazs, bet piesardzīgs solis MI plašākai lietošanai Kongresā.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “OpenAI” savu “ChatGPT Plus” maksas pakalpojumu palaida februāra sākumā. Salīdzinājumā ar parasto bezmaksas versiju “ChatGPT Plus” lietotāji tiek pie papildus ekskluzīvām iespējām un ērtākas lietojamības. Piemēram, neierobežota piekļuve čatbotam, ātrāks atbildes laiks, kā arī prioritāra piekļuve jaunākajām funkcijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    30.06.2023 13:24

    Google AI atbild ka latvijas deputats, es paprasiju vai VR labs, man atbildeja ka labs un pec tam pajautaja, ko es ar VR domaju.

    Krotow
    30.06.2023 13:37

    Beigās atklās ka mākslīgais intelekts nepadodas korupcijai. Un sāksies zemgrīdas kaujas starp “oligarhiem” un “godīgajiem” grupējumiem par iespēju atdot valsts pārvaldi MI pavisam.

    Jānis
    30.06.2023 14:53
    Reply to  Krotow

    Korupcijai nepakļaujas, bet programmētājam gan! (adminam)
    Un te nu būs kaujas – kurš admisnistrēs Ai !!!

    Krotow
    30.06.2023 16:31
    Reply to  Jānis

    Mhm. Admina profesija pēkšņi kļūs līdzvērtīga Romas imperatora postenim. Būsi slavens un bagāts, tikai dzīvosi _ļoti īsu laiku_. Un tas neturpināsies ilgi – līdz mākslīgais intelekts sapratīs ka 97%+ homo nav sapiens, bet stulbeņi. Un ka gans viņam nav vajadzīgs.

    Last edited 10 months ago by Krotow
    Reklāma