Web Analytics
More
    Reklāma

    Bentley pirmais elektroauto būs aprīkots ar brīvroku braukšanas tehnoloģijām

    Jaunākie raksti

    Britu luksusklases autoražotāja Bentley pirmais elektroauto tiks demonstrēts 2025. gadā un uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Adrians Halmarks atklājis, ka tas būs aprīkots ar brīvroku braukšanas tehnoloģijām, proti, auto spēs braukt pats. To viņš pastāstījis intervijā Autocar. Sākotnēji tā būs daļēji automatizēta autonomās braukšanas sistēma, kas strādās uz atsevišķiem lielceļiem, bet vēlāk gaidāma pilnībā autonomās braukšanas sistēma. Tā, visticamāk, tiks piedāvāta ar programmatūras atjauninājumiem.

    Lai arī sākotnēji bija prognozēts, ka Bentley pirmais elektroauto būs sedans vai krosovers ar augstu klīrensu, ražotājs izvēlējies par labu divdurvju kupejai. Jau iepriekš Halmarks atklājis, ka mašīna spēšot attīstīt līdz 1400 zirgspēkiem lielu jaudu, līdz 100km/h ieskrienoties pusotrā sekundē. Tas, protams, ir vājprātīgi ātri, tāpēc tiek gatavota mazāk jaudīga versija tiem, kam 1400 zirgspēki tomēr ir nedaudz par daudz.

    Bentley plāni elektrifikācijā ir vareni – sākot ar 2025. gadu, ražotājs ik gadu prezentēs vismaz vienu jaunu elektroauto līdz pat 2030. gadam. Autoražotājs arī investēs 3 miljardus dolāru, lai pilnībā pārbūvētu savu ražotni. Bentley gan nedrīkst ilgi kavēties, jo sava elektriskā modeļa Spectre nonākšanai pie klientiem gatavojas otrs luksusauto ražotājs un tiešais konkurents Rolls-Royce.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diesel und Schnitzel
    29.06.2023 11:38

    Ar tādu jaudu, laikam, gatavojas burtiski uzbraukt kosmosā lai noķertu tur jau peldošo Teslu :)

    Bats
    29.06.2023 15:44

    Virsraksta labāka versija: “Bentley zīmols izmisīgi cenšas netikt aizmirsts”. Varēsim kolektīvi pasmieties par apzeltītiem durvīs iebūvētiem lietussargiem un kaut kādu ziloņkaula pelnutrauku laikmetā, kad pēdējos 10 gadus bija jāiegulda EV tehnoloģijās un programmatūrā. VW ar nesalīdzināmi lielākiem resursiem nekā Bentley atzīst, ka ir bezcerīgi atpalikuši.
    Bentley mūsdienās ir joks, viņu budžets ir joks un viņu tehnoloģijas ir joks. 1400Zs pavadīs 3.5 tonnas svara kaut kādos strauji mirstošos akumulatoros un ar visu to labi ja 250km no vienas uzlādes kā kaut kāds Taycan. Labākajā gadījumā tur no softa būs Android Auto, kas tā pat kā VW uzsākot braukšanu 5 minūtes meklēs tālruni un tad uzkārsies. Brīvroku braukšanas tehnoloģijas viņiem ir tik pat neaizsniedzamas kā iepriekšējiem Bentley bija normāla navigācija. Bentley ir coachbuilder – mazās tirāžās kaut kādus riekstkoka instrumentu dēļus ēvelēt un īpaši masētas govsādas piegriezt. EV revolūciju viņi ir vismaz par 10 gadiem nogulējuši. Šiem pat hibrīda nav bijis un nu taisīs 1400Zs elektromotorus. Ja nu vienīgi pa kluso viņus skrūvē kopā Rimac un Bentley tikai piegriež savas govsādas un šuj sēdekļus.

    Biteme
    29.06.2023 15:59
    Reply to  Bats

    Kad navaļnisti kārtējo reizi parāda, kāds pseidobaroks ir cieņā cilvēkiem, kas ātri tikuši pie vieglas naudas, tad kļūst saprotams kāpēc joku auto (plašākā nozīmē, kā tikai bentlijs) ir un būs iecienīti noteiktās aprindās. Bet ja cilvēkiem tas patīk…nu lai tak brauc.

    Krotow
    29.06.2023 17:51
    Reply to  Biteme

    Pseidobaroks viņiem bija cieņā jau padomju laikā. Ir teorija ka tā viņi cenšas kompensēt savu niecīgumu un izrādīties, ceļot bērnībā lasīto pasaku grāmatās un skatītajās multenēs redzētās pilis. “Mājas ar tornīšiem” ir no tā paša stāsta.

    Last edited 9 months ago by Krotow
    Jūrnieks
    29.06.2023 18:54
    Reply to  Bats

    Par VW savienošanu ar telefonu negribu piekrist. Strādāju 4 caur 4 nedēļas jūrā. Ik pēc 4 nedēļām braucu ar nomas auto Vācījā, tai pašā dienā arī LV no/uz lidostas. Pārsvarā vienmēr tiek lietots VW auto. Man nekad nav bijusi neviena problēma ar šo autoražotāju. Visa multimēdija, sistēma Latviešu valodā. Manā gadījumā gan sanāk, ka braucu vienmēr ar mašīnām, kurām vairums gadījumos nobraukums nesasniedz pat 1000km(Hamburgas lidosta). LV nomas auto jā, nobraukumi lielāki, auto neiztīrīti. Patīk spēlēties ar palīgfunkcijām, kas pilnībā pašas vada auto- tikai jātur roka uz stūres. Sastrēgumā apstājas,uzsāk braukt, pati stūrē, notur joslā, pirms asāka līkuma sabremzē, lai izņemtu droši, seko ar navigāciju un zīmēm, ievēro pareizos max ātrumus. Un citi labumi.
    Nedēļu atpakaļ sanāca braukt ar Audi Q2. Ne LV valodas, pat ne elektriskie krēsli. Audio skaņa bija vienīgais, kas simpatizēja auto.

    Es pat apsveru pāriet no gadu gadiem iecienītā(un lieliski uzticamā) Hyundai uz VW, kad mainīšu. Hyundai vairs neražo auto ar 3L dīzeli un pieklājīgu jaudu, dinamiku(Tulisade modelis LV netirgojas).

    Esmu braucis ar Bentley kupeju. Nav tās naudas vērts. Tā tiešām ir statusa mašīna…

    AC/DC
    29.06.2023 21:07
    Reply to  Bats

    Smieklīgākais tavā vāvuļojumā ir tas, ka Bentley pieder VW…

    Letiņš
    30.06.2023 09:12
    Reply to  AC/DC

    Kas nu ? Esi nobanots googlē ? Nezini, neraksti muļķības !

    Sergejs
    30.06.2023 09:17
    Reply to  Bats

    VW koncerna brendi: VW; Škoda; Audi; Porche; Bentley. Gan jau kaut ko aizmirsu, drīkst papildināt.

    P.S. braucu ar 2019g Octavia, par multimedia sadarbību ar telefonu nesūdzos, savienojās dažās sekundēs, cilvēki saka ka ja runāju pa brīvroku sistēmu braucot ļoti labi var dzirdēt ko saku. 2014g škodā gan ekrāns karās pa laikam

    Elektriķis
    30.06.2023 09:48
    Reply to  Sergejs

    ID sērijai tik tiešām telefons savienojas kaitinoši lēni – īsti gaidīšanas svētki, tas ļoti kaitina.

    Alberts Kviesis
    30.06.2023 11:42
    Reply to  Sergejs

    VW grupā ietilpst: Volkswagen, ŠKODA, SEAT, CUPRA, Audi, Lamborghini, Bentley, Porsche un Ducati

    Krotow
    29.06.2023 17:48

    Tagad publika kam nauda ir un prāta nav, varēs nosisties vēl ātrāk.

    Sergejs
    30.06.2023 09:20
    Reply to  Krotow

    Par Teslas Plaid blogeri-testētāji saka ka jau vēmiens nāk no paātrinājuma kas reāli ir ap 2.4-2.5sek. Pie 1.5sek līdz 100km/h šķiet ies ārā viss saturs pa abiem galiem, piecūkos smuko bēžīgo ādas salonu -))

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    30.06.2023 23:19

    Bentley CBE (CryptoBro Edition)

    Reklāma