Web Analytics
More
    Reklāma

    Tele2: strauji pieaug interneta patēriņš piejūras ciemos un pilsētās

    Jaunākie raksti

    “Tele2” dati liecina, ka strauji palielinās interneta patēriņš piejūras ciemos un pilsētās, ņemot vērā, ka, sākoties siltajam laikam, arvien vairāk iedzīvotāju pārceļas uz savām vasaras mājām vai dodas baudīt atvaļinājumu jūras tuvumā. Piemēram, Saulkrastos patērēto datu apjoms, salīdzinot ar gada sākumu, ir dubultojies. Par 50% pieaudzis arī patērēto datu apjoms Pāvilosta, īpaši strauji tas aug nedēļas nogalēs.

    Kā atzīmē “Tele2”, katru gadu piejūras ciemos un pilsētās ir novērojama izteikta sezonalitāte, taču ir arī vietas, kur šī izteiktā sezonalitāte līdz ar Covid-19 izraisīto pandēmiju ir būtiski samazinājusies vai faktiski pazudusi. To, visticamāk, var skaidrot ar faktu, ka daudzi iedzīvotāji atpūtas vietas vasarā ir izvēlējušies par pastāvīgajām dzīvesvietām. Izteiktu sezonalitātes samazināšanos var redzēt, piemēram, Engurē un Salacgrīvā.

    “Vasaras mēnešos vislabāk ir novērojama mobilā interneta viena no lielākajām priekšrocībām – mobilitāte, jo, pārceļoties uz vasarnīcām, cilvēki līdzi ņem arī mobilo mājas internetu vai izvēlas to pieslēgt uz laiku no jauna. Tas tālāk atspoguļojas patērēto datu apjomā, kas pieaug vietās, kur cilvēki visbiežāk mēdz pavadīt vasaras mēnešus,” stāsta “Tele2” tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

    Strauji patērētā interneta apjoms audzis arī, piemēram, Nīcas un Rucavas pusē, kā arī Garupē, kur tas ir pat trīskāršojies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    28.06.2023 11:40

    Ziņa par to ka ūdens ir slapjš.

    Juris
    28.06.2023 13:19

    Pieaugtu vēl straujāk, ja jūras krasta līnijā būtu pieejams normāls pārklājums. Bieži vien velme ātri pazūd ko skatīties, gaidot parādāmies pārklājumu, atliek vien gulēt un izbaudīt sauli.

    MacBeton
    29.06.2023 19:54
    Reply to  Juris

    Kapēc pludmalē būtu jāskatās smieklīga izmēra ekrānā? Tad jau var arī uz darbu aizbraukt atvaļinājuma laikā.

    Zoom-Zoom
    28.06.2023 14:59

    Tad jau drīz varēs izlaist preses relīzi, ka pieaugoša datu apjoma dēl, tarifi būs jāpaceļ.

    Sandis
    29.06.2023 16:56

    Bet mani, kas dzīvo un strādā tādā piejūras ciematā, tas diži neiepriecina, jo gadās, ka jūtūb, pat 480p, vakarā nevar paskatīties. Tas ir arī iemesls, kādēļ vienmēr noraidu operatora piedāvāto GO3, jo šādos brīžos neko nekompensē. Bet neesmu Tele2 klients, esmu pie Bites. Būtībā uz vasaru nākas drusku sakost zobus…

    Krotow
    29.06.2023 18:02
    Reply to  Sandis

    Tev ir jūra un svaigs gaiss. Ej un baudi :D

    Biteme
    29.06.2023 18:30
    Reply to  Krotow

    Jūra, saule, meitenes, saldējums – kā uz pastkartes. Reāli dzīvē dzīve piejūrā, īpaši kāpu zonā – tās ir smiltis itin visur, vējš kas gāž kokus, zarus un pūš smiltis visur kur var iepūst, atpūtnieki kas neatpaliekot no smiltīm cenšās ielīst pat zem akmens ar uzrakstu Privātīpašums, rudens vētru laikā labi jūtas dzejnieki un romantiķi bet pintiķim parastajam nākas sadzīvot ar laika apstākļiem un to sekām, bažīgi rēķinot cik ziemām vēl atlicis drūpošā stāvkrasta. Un jā, internets – bet to mēs jau zinām, vai ne.

    Sandis
    29.06.2023 20:59
    Reply to  Krotow

    Mani draugi smej, ka man nav vērts prasīt, kāds jūrā ūdens, jo es tāpat nezināšu! Tā arī ir :D

    MacBeton
    29.06.2023 19:52
    Reply to  Sandis

    Paņem no kāda SXT LTE uz pāris dienām un paņem netu no tālāka torņa, nevis tuvākā-noslogotā.

    Sandis
    29.06.2023 20:57
    Reply to  MacBeton

    Nesanāk tā! Nākamie divi tuvākie torņi ir ~15 km no manis. Viens tāpat piekrastē, bet otrs aiz bieziem mežiem. Galvenais, ka visiem operatoriem tāds torņu izvietojums. Tur nelīdz pat LHGG LTE antena, šai arī ļoti nepatīk 800 MHz josla.

    MacBeton
    29.06.2023 22:27
    Reply to  Sandis

    Man šķiet ka tu filozofē, nevis esi reāli mēģinājis.
    Firma virs Liepājas, ielejā, ķer torņus no Liepājas un Grobiņas – 10/12km attālumā. Normāls ātrums. Nu pa cik firma, LMT ir bik viņiem prioritāti pagriezis trafikam, bet tam nau nekāda sakara ar signālu. Saķerās ar torņiem ļoti labi. + vel tāds ka SXT tomēr ir virzienantene nevis 360grādīga strīpiņa. Ziemā var pagriezt uz Šķēdi, jo vasarnīcas tukšas, un vesela bāzesstacija pašiem…
    SXT ar to reflektoru te laivenēs vispār ķer “ap koku”. Nu dumiķis izvēlējās stulbu vietu. Bet pa cik tas milzīgais reflektors – paveicās un strādā.

    Sandis
    30.06.2023 02:13
    Reply to  MacBeton

    Kā zini, ka signāls nāk tieši no Liepājas vai Grobiņas torņa nevis no tās pašas Šķēdes? Piemēram, mana LHG antena, kurai uztveršanas leņķis skaitās 25 grādi (SXT ir 60 grādi), aiz mājas, pagriezta no torņa pretējā virzienā, tāpat savienojās ar man tuvumā esošo torni. Protams, var iestatījumos piesaistīt noteiktam tornim/šūnai, bet vispirms vajag uztvert to nomaldījušos signālu, lai redz, kuram piesaistīt. Man šeit automātiski nekas uz citu torni nepārslēdzās.
    Pagājušo vasar paņēmu SoyeaLink STL869-A51 + SNT151 CAT16 iekārtu, jo brīdī, kad Bite sāka pa naktīm atslēgt B3 (1800MHz) frekvenci, tad atklājās, ka Mikrotīkla LHG antenai īsti nepatīk darboties ar B20 (800MHz) frekvenci un lejupielādes ātrums nokritās uz +/- 7 Mbps naktī, kas priekš manām vajadzībām ir par maz. Šo jau arī rakstu pa nakti. Un kopš nopirku Soyealink, ar antenu grozīšanu, staipīšanu un cilāšanu augšup lejup vairs nenodarbojos, vienkārši zajebala jau.

    Sandis
    30.06.2023 11:37
    Reply to  Sandis

    Kas tad ir tāds nepareizs manā jautājumā? Un lūgums atbildēt bez apsaukāšanās un personīgiem aizskārumiem. Ja nav ko īsti atbildēt, tad labāk neatbildēt neko.

    Reklāma