Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai koncerns gatavojas ražot elektriskos pikapus

    Jaunākie raksti

    Korejiešu Hyundai-KIA autokoncerns līdz šim ne visai asociējās ar pikapu ražošanu, taču kompānijai ir ambīcijas iesaistīties un piedāvāt savus produktus šajā tirgus segmentā, turpinoties elektrifikācijas procesam. Nesen notikušajā Investoru dienas pasākumā koncerna pārstāvji apstiprināja, ka tiek plānoti elektriskie pikapi, taču viņi izvairījās no plašāku detaļu sniegšanas šajā jautājumā.

    Hyundai-KIA koncerna elektrifikācijas stratēģijas pamatā ir jaunās paaudzes Integrated Modular Architecture (IMA) platforma, par kuras esamību pirmoreiz tika paziņots 2022. gadā, bet tagad norit tās attīstība. Šī platforma koncernam ļaus uzlabot ražošanas efektivitāti un samazināt izmaksas. Tāpat zināms, ka to varēs izmantot, lai ražotu faktiski jebkuras klases mašīnas – sākot no mazauto, beidzot ar lieliem pikapiem. Šeit svarīgi piebilst, ka šobrīd aktuālā E-GMP platforma koncerna elektroauto vajadzībām nebūt nav novecojusi – arī tā uzskatāma par ļoti modernu.

    Jaunā platforma koncerna ietvaros ļaus izmantot aptuveni “80 kopīgus moduļus dažādos segmentos”, kas samazinās izstrādes izmaksas katram konkrētam modelim. Sagaidāms, ka vismaz 13 Hyundai, KIA un Genesis modeļi izmantos šo platformu. KIA jau apstiprinājusi, ka tiek gatavoti divi elektriskie pikapi, kas nonāks apritē līdz 2027. gadam, turklāt viens no tiem būs paredzēts attīstības valstu vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma