Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen CEO: Programmatūras problēmu dēļ Audi atpaliek no konkurentiem

    Jaunākie raksti

    Visa Volkswagen koncerna vadītājs Olivers Blume atzinis, ka VW paspārnē esošais Audi zīmols atpalicis no konkurentiem, pie tā vainojot programmatūras problēmas. Lai problēmu pamazām novērstu, tiks palielināti attīstības tempi tieši Audi elektriskajiem modeļiem. “Esam saskārušies ar nopietnām programmatūras problēmām, kas aizkavē aizraujošu elektrisku produktu nonākšanu tirgū,” izteicies Blume.

    Volkswagen programmatūras problēmas nav nekāds jaunums un tiek uzskatīts, ka tās maksāja amatu iepriekšējam VW valdes priekšsēdētājam Herbertam Dīzam. Tāpat vairākkārt izskanēja ziņas, ka šo problēmu dēļ aizkavēsies atsevišķu Audi, Porsche un Bentley elektrisko modeļu nonākšana tirgū. Blume arī norāda, ka Audi piedāvājums Ķīnā ir nekonkurētspējīgs un 1. ceturksnī pārdošanas apjomi samazinājušies par 16% salīdzinājumā ar 2022. gadu. Ķīna, protams, ir ļoti svarīgs tirgus ne tikai Audi, bet visam Volkswagen koncernam.

    Lai atgrieztos zirgā, Audi jau nākamgad piedāvās Q6 e-tron, kas ir radīts uz jaunās, modernās PPE platformas, kuru kopīgi izstrādāja tieši Audi un Porsche. Tas būs radniecīgs modelis gaidāmajam elektriskajam Porsche Macan un tie izmantos ilgi gaidīto 1.2 programmatūras versiju, kuras izstrādē bijušas tik daudzas problēmas. Tiek prognozēts, ka Q6 e-tron pirmizrāde notiks līdz šā gada beigām un jaudīgākajās versijās tas varētu attīstīt līdz pat 600 zirgspēkiem lielu jaudu.

    Tā kā Audi nākotnē plāno būt pilnībā elektroauto ražotājs, tad atpalicība no konkurentiem, protams, nav laba zīme. Ražotājs pieturas plānam savu pēdējo jauno modeli ar iekšdedzes dzinēju prezentēt 2025. gadā, bet no 2026. gada pilnīgi visi jaunie Audi modeļi jau būs tikai elektriski. Tas nozīmē, ka pēdējie Audi ar iekšdedzes dzinēju no konveijera līnijas noripos ap 2032.-2033. gadu.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Azad
    26.06.2023 23:31

    Programmaturu uzlabot ir vieglāk, kā paša auto kvalitāti, tā kā nav tik traki, kā Teslai😂

    Reklāma