Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” uzlauzējam būs jāpavada pieci gadi cietumā

    Jaunākie raksti

    2020. gada jūlijā ar vērienīgu kiberuzbrukumu saskārās “Twitter”. Tā laikā tika uzlauzti 130 slavenu cilvēku konti. Cietušo vidū bija Īlons Masks, bijušais ASV prezidents Baraks Obama, mūziķis Kanje Vests, amerikāņu slavenība Kima Kardašjana, tagadējais ASV prezidens Džo Baidens, “Microsoft” dibinātājs Bils Geits, kā arī “Apple” un “Uber”, kuri savos “Twitter” kontos it kā piedāvāja izdevīgus darījumus ar bitkoiniem. Pirms gada vainīgais tika atklāts, un tagad tapis zināms, ka “Twitter” uzlauzējs Džozefs Džeimss O’Konors saņems piecu gadu cietumsodu par savu nodarījumu.

    Pagājušajā mēnesī 24 gadus vecais vīrietis, kurš tiešsaistē pazīstams ar segvārdu PlugwalkJoe, atzina savu vainu vairākos kibernoziegumos. Starp tiem bija ne tikai “Twitter” uzlaušana, bet arī kāda “TikTok” konta uzlaušana, kam bija miljoniem sekotāju. Kas attiecas uz “Twitter” gadījumu, kad tika uzlauzti pazīstamu cilvēku konti, O’Konors par to nopelnīja teju 800 000 USD kriptovalūtā.

    Reklāma

    “Twitter” uzlaušanas gadījumā O’Konors kopā ar līdzzinātājiem atmazgāja noziedzīgi iegūto kriptovalūtu, veicot desmitiem pārskaitījumu un darījumu. Daļa no tās tika iemainīta pret “Bitcoin”, izmantojot kriptovalūtas maiņas pakalpojumus. 2021. gadā viens no līdzzinātājiem atzina savu vainu un saņēma trīs gadu ilgu cietumsodu. Savukārt O’Konors, kurš atzinās tikai šī gada maijā, aiz restēm pavadīs turpmākos piecus gadus, kā arī vēl trīs gadus būs likumsargu uzraudzībā. Tāpat viņam būs jāatmaksā visa izkrāptā nauda.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    28.06.2023 10:41

    Republikani jumto tweeter.

    Reklāma