Web Analytics
More
    Reklāma

    Arestēts vīrietis, kurš pērn uzlauza Īlona Maska un citu slavenu cilvēku “Twitter” kontus

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada jūlijā “Twitter” tika uzlauzti 130 slavenu cilvēku konti. Cietušo vidū bija “Tesla”, SpaceX” vadītājs Īlons Masks, bijušais ASV prezidents Baraks Obama, mūziķis Kanje Vests, amerikāņu slavenība Kima Kardašjana, tagadējais ASV prezidens Džo Baidens, “Microsoft” dibinātājs Bils Geits, kā arī “Apple” un “Uber”, kuri savos “Twitter” kontos it kā piedāvāja izdevīgus darījumus ar bitkoiniem. Tiesa, toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps gan nebija šajā sarakstā. Precīzi pēc gada, šķiet, vēl viens vainīgais ir atrasts. Spānijas valsts policija pēc ASV lūguma arestējusi 22 gadus jauno Lielbritānijas pilsoni Džozefu O’Konoru par viņa iespējamo līdzdalību šajā nodarījumā.

    Avots: BBC

    Ar šo gājienu kiberuzbrucēji nopelnīja vairāk nekā 100 000 ASV dolāru. Drīz pēc tam policija arestēja vienu no vainīgajiem – pusaugu vecuma hakeri Ivanu Klarku, kurš vēlāk atzina savu vainu 30 apsūdzībās.

    Reklāma

    Pagaidām amatpersonas nav sniegušas informāciju par to, kāda veida pienesumu sniedza O’Konors. Vienlaikus zināms, ka vīrietis apsūdzēts arī par “TikTok” un “Snapchat” kontu uzlaušanu. O’Konoram kopumā tiek izvirzītas desmit apsūdzības, no kurām sešas saistītas ar neatļautu piekļuvi datoram, divas par kibernoziegumiem un viena par izspiešanu un draudiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma