Web Analytics
More
    Reklāma

    Jau rudenī iPhone spēs atšifrēt automobiļu kļūdu paziņojumus

    Jaunākie raksti

    Visvienkāršākais veids, kā izvairīties no dārga transportlīdzekļa remonta, ir to nodot remontā tiklīdz vadības panelī parādās brīdinājuma gaismiņas. Te gan pašam vadītājam jāsaprot, ko nozīmē katrs vadības panelī esošais simbols – stāties malā un saukt evakuatoru vai tikai pieliet logu šķidrumu.

    Sagaidāms, ka iPhone līdz ar iOS 17 spēs tik vienādos, bet tomēr tik dažādos auto paneļa paziņojumus un piktogrammas atšifrēt, lai padarītu autovadītāja dzīvi vienkāršāku. Jau iOS 17 Beta atrasts Visual Look Up funkcijas papildinājums, kas pratīs tulkot mašīnas parādīto.

    Apple ar iOS 15 ieviesa funkciju Visual Look Up, kas izmanto mākslīgo intelektu, lai analizētu ar iPhone kameras palīdzību uzņemtos fotoattēlus un censtos tos atšifrēt, sniedzot papildu informāciju par attēlā redzamo. Tas ļauj iPhone noteikt suņu sugas, ko jūs fotografējāt parkā, vai kāda veida zieds aug kaimiņa dārzā.

    Pagājušajā mēnesī Apple paziņoja par jaunām pieejamības funkcijām, kas būs pieejamas iOS un iPadOS, tostarp Point and Speak funkciju, kas tiks ieviesta Magnifier lietotnē. Šī funkcija ļaus cilvēkiem ar redzes traucējumiem vienkārši norādīt uz kaut ko ar tekstu, lai mobilais ierīce to automātiski atpazītu un izlasītu skaļi, piemēram, mikroviļņu krāsns pogas.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis Rozitis
    24.06.2023 16:11

    Pēc virsraksta škita, ka Apple taisās aifonā iemontēt OBDII skaneri, bet izrādās, ka tagad “engine check” lampiņu analizēs ar mākslīgo intelektu, jebšu kas tās pa piktogrammām automobiļa paneļos, kas ir jāatšifrē? :)

    Krotow
    25.06.2023 00:12
    Reply to  Reinis Rozitis

    Palīdzība muļķiem skaidrojuma veidā, ko nozīmē degoša akumulatora izlādes vai zema eļļas spiediena lampiņa. OBD skanera atbalsts būtu daudz labāk, taču atkal nav lemts.

    xs1
    25.06.2023 16:12
    Reply to  Krotow

    Pusei iphone lietotāju tā tāpat ir lampiņa ar kanniņu un nekas vairāk par to nav zināms :) Un tā kategorija, kurai arī interesē vairāk ir vismaz mazā štepsele vai jau kas nopietnāks.

    Eph_lv
    25.06.2023 21:17
    Reply to  Reinis Rozitis

    Pieredzes acīmredzot atšķirās, man to visu autoskolā mācīja. :D
    Tik primitīvas lietas par auto jau nu katram šoferim ir jāzin, tās piktogrammas tomēr ir standartizētas

    Juris
    26.06.2023 09:08
    Reply to  Reinis Rozitis

    Pa lielam tas pats ir sen iespējams ar Goole lens, kas attēlos sameklēs tādu pat piktogramu un turpat jau būs arī skaidrojums, Apple tik to nostrādās skaistāk.

    Biteme
    26.06.2023 10:27
    Reply to  Juris

    Kad vajag pa lielam, gugles lēca diez ko vis nelīdzēs.

    Sergejs
    26.06.2023 16:54
    Reply to  Juris

    Nu ābols tradicionāli to kas visiem jau 3+ gadi ir pasniedz kā mega jaunumu

    Reklāma