Web Analytics
More
    Reklāma

    Entuziasts radījis mehāniski darbinātu Apple Watch viedpulksteni (video)

    Jaunākie raksti

    Apple Watch viedpulkstenis tika izziņots 2015. gadā, kas mainīja visu rokas pulksteņu nozari, jo tas šobrīd kļuvis par pasaulē populārāko rokas pulksteni. Taču tas darbojas digitāli un ir jālādē gandrīz katru dienu. Tāpēc kāds entuziasts radījis Apple Watch mehāniskā rokas pulksteņa versiju.

    Protams, šis ir hobija projekts, bet noteikti ir interesanti redzēt procesu, kā principā tiek pārveidota elektroniskā ierīce par manuāli darbināmu produktu. Īpaši, ja tas ir rokas pulkstenis, kura mehānisma princips radies jau pirms 200 gadiem. Mehāniskā Apple Watch pulksteņa autors ir YouTube satura veidotājs NanoRobotGeek.

    Savam projektam viņš kopumā iegādājās trīs pirmās paaudzes Apple Watch modeļus. Divus no tiem viņš iegādājās par 1 dolāru, jo tie vairs nestrādāja, bet trešais eksemplārs maksāja 50 dolārus. Šis modelis vēl darbojās, bet tikai 4 stundas dienā. Pulksteņa veidotājs dārgāko versiju iegādājās ar nolūku, lai iegūtu viedpulksteņa versiju ar safīra stiklu un nerūsējošā tērauda rāmi, jo tas ir izturīgāks.

    Pulksteņa darbībai tika izmantots Seiko NH 38 mehānisms. Projekta autors norāda, ka bija doma šo nomaiņu veikt vienas nedēļas laikā un iekļauties 100 dolāru robežā. Tomēr beigās darbs aizņēma trīs mēnešus, kā arī plānotās izmaksas bija krietni lielākas. Taču rezultātu izdevās veiksmīgi panākt, un arī ar Apple Watch pogām ir iespējams gan uzvilkt pulksteni, gan saregulēt atbilstošo laiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma