Web Analytics
More
    Reklāma

    Mākslīgais intelekts tagad var palīdzēt uzrakstīt e-pastus

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā mēnesī notiekošās izstrādātāju konferences “Google I/O 2023” laikā “Google” nāca klajā ar vairākām jaunām ģenerējošā mākslīgā intelekta (MI) iespējām. Viens no tiem ir “ChatGPT” līdzīgs rakstīšanas palīgs, kas var palīdzēt izveidot sakarīgu “Gmail” e-pastu, balstoties uz teksta uzvednēm. Tagad šo jauno funkciju var izmantot plašāks lietotāju loks, jo “Google” to padarījis pieejamu “Android” ierīcēs.

    “Gmail” jaunā funkcija “Help me write” sākotnēji bija pieejama tīmekļa versijā ierobežotam lietotāju lokam, taču tagad sāk sasniegt arī “Android” ierīces. Lai izmantotu šo iespēju, lietotājam jāpievienojas “Google Workspace Labs” programmai.

    Reklāma

    Līdzīgi kā citi MI palīgi šī funkcija ģenerē saturu, balstoties uz lietotāja sniegtajām teksta uzvednēm. Lai to izmantotu, lietotājam, sākot veidot jaunu e-pastu, apakšējā labajā stūrī jāatrod opcija “Help me write”. Tālāk vēlams vienkāršiem vārdiem teksta formā jāuzraksta, kādai informācijai jābūt iekļautai e-pastā. Kad lietotājs ir izveidojis teksta uzvedni, jānospiež poga “Create”, un MI izveidos uz tā balstītu e-pasta melnrakstu, ko pēc tam iespējams arī labot un precizēt. Būtiski, ka lietotājs mākslīgajam intelektam labojumu sadaļā var norādīt, ka vēlas, piemēram, mainīt e-pasta noskaņu, saīsināt to, pievienot kādu frāzi utml. Pēc tam lietotājam ir arī iespēja novērtēt MI veikumu, kas “Google” pēc tam palīdzēs šo rīku pilnveidot un uzlabot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Noris
    21.06.2023 13:23

    Kāds pirms raksta tulkošanas pārbaudīja, vai Workspace labs Latvijā ir pieejams?

    Last edited 10 months ago by Normunds Treilāns
    Kursors.lv
    21.06.2023 13:43
    Reply to  Noris

    Šobrīd nav.

    Reklāma