Web Analytics
More
    Reklāma

    Citroen gatavo elektrisku e-C3, kas maksās aptuveni 25 tūkstošus eiro

    Jaunākie raksti

    Viens no lielākajiem autokoncerniem pasaulē Stellantis acīmredzot nobriedis iesaistīties plašām masām pieejamo elektroauto segmentā, tāpēc jau šā gada oktobrī viens no Stellantis zīmoliem Citroen prezentēs jauno e-C3 elektroauto, kura sākumcena Francijā būšot ap 25 tūkstošiem eiro.

    Gaidāmais Citroen krosovers konkurēs ar citiem cenas ziņā pieejamākiem elektroauto, piemēram, Dacia Spring, kā arī ar mašīnām, kas vēl tikai gaidāmas – tostarp Volkswagen koncerna piedāvātie elektroauto, kas klientus sasniegs 2025. gadā. Šajā kategorijā varam ierakstīt arī Renault 5 un vēl vairākus citus auto.

    Pagaidām par šo jauno auto nav zināma precīzāka tehniskā informācija. Atklāts vien tas, ka auto būs aptuveni 4 metrus garš un standartkomplektācijā tam būs viss pats nepieciešamākais, piemēram, elektriski vadāmi logi un gaisa kondicionieris. Ražotājs apgalvo, ka auto būvēts uz platformas, kas paredzēta elektroauto, bet ar vienu uzlādi tas spēšot nobraukt vairāk nekā 300 kilometrus. Neoficiāli noprotams, ka mašīnai izmantota tā pati platforma, kas vairākos citos līdzīgas klases Stellantis elektriskajās mašīnās, piemēram, Jeep Avenger un Opel Corsa.

    Lai samazinātu ražošanas izmaksas, Citroen šo auto piedāvās trīs aprīkojuma versijās un katrai no tām būs minimāls papildopciju saraksts. Līdzīgu taktiku nesen izziņoja Ford – tādā veidā autoražotāji samazina ražošanas sarežģītību, samazinot izmaksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.06.2023 12:35

    Aprīkojums ir pavisam ciešams. Izmēri gan mazliet par mazu. Bagāžnieku derēja par 10 cm dziļāku. Un aizmugurē vietas kājām tikai maziem indiešiem ar augumu līdz 165 cm.

    Reklāma