Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple viedierīces spēs brīdināt par to, ja tās tiek lietotas pārāk tuvu acīm

    Jaunākie raksti

    Jūnija sākumā, kad tika izziņotas gaidāmās iOS 17 un iPadOS 17 versijas, Apple īsi ieskicēja jaunumu, kas ļaus paziņot par to, vai savas ierīces turam pārāk tuvu acīm. Tagad pieejama nedaudz plašāka informācija, kā tas darbosies.

    Tā kā pie savām viedierīcēm mēs pavadām vairākas stundas dienā, tas noteikti nepaliek bez sekām mūsu redzei. Īpaši, ja šie ekrāni ir novietoti pārāk tuvu, tāpēc Apple ir izdomājis veidu, ka vismaz ziņot par šādu ikdienišķu lietu. Lai noteiktu iPhone tuvumu sejai, tiks izmantots Face ID lasītājs jeb priekšā esošais sensors, kas spēj atpazīt sejas formu.

    Reklāma


    Tas tiks izmantots, lai noteiktu attālumu starp telefonu un acīm. Ja tas pārsniegs 30cm ilgāku laika posmu, telefona ekrānā parādīsies ziņojums par to. Lai paziņojumu noņemtu, ierīci būs jāpavirza tālāk, un tas automātiski pazudīs. Tā kā tam ir nepieciešams šis priekšējais sensors, tad funkcionalitāti darbosies jaunākajos iPhone un iPad Pro modeļos.

    Domāju, ka šī būs īpaši noderīga funkcija bērniem, kas itin viegli mēdz ekrānu novietot pārāk tuvu sejai un tajā pavada vairākas stundas. Šo funkcionalitāti gan būs iespējams izslēgt, tā kā tā nedarbosies visu laiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma