Web Analytics
More
    Reklāma

    Drīzumā ar elektrisko helikopteri varēs brīvi pārvietoties Sanfrancisko teritorijā

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā gadā ASV aviosabiedrība United Airlines kļuva par pirmo lielo aviosabiedrību, kura gatavojas ieguldīt elektriskajos helikopteros. Sagaidāms, ka drīzumā būs redzami pirmie augļi šīm investīcijām, jo Sanfrancisko varēs pārvietoties ar šādu helikopteru.

    Angliski šie pārvietošanās līdzekļi tiek apzīmēti kā eVTOL jeb electrical vertical take-off and landing aircraft, ko latviski varētu dēvēt par vertikālās pacelšanās un nolaišanās lidaparātu, kuru darbina elektrība. Tāpēc labāk palikšu pie elektriskā helikoptera un lidaparāta. Pirmās investīcijas 2021. gadā saņēma uzņēmums Archer Aviation, kura lidaparāts uzsāks pirmos lidojumus Čikāgā.

    Reklāma

    Bet otra sadarbība noslēgta uzņēmumu Eve Air Mobility, lai nodrošinātu publiskos lidojumus Sanfrancisko. Eve Air Mobility nodrošinās piecvietīgu elektrisko helikopteru, kas spēs veikt gandrīz 100km garu distanci. Kā norāda uzņēmums, tad šāds elektriskais lidaparāts nodrošina vairāk nekā par 600% mazākas izmaksas par vienu pasažieru vietu, salīdzinot ar parastajiem helikopteriem.

    United Airlines mērķis ir samazināt savu ekoloģisko piesārņojumu, un šādu mazo elektrisko lidaparātu izmantošana ir daļa no plāna sasniegšanas. Sanfrancisko un Čikāgas gadījumā šādi publiskie transporta veidi ļaus izvairīties no lielajiem sastrēgumiem. Protams, liels uzsvars ir uz atbilstošās infrastruktūras izveidi, jo nebūs iespējams tā vienkārši visur nolaisties, kā arī ir jādomā par uzlādes iespējām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kronis
    17.06.2023 17:20

    Strāvdrāžu liktenis – sākumā brīvi, bet beigās strikti iegrožoti.
    Necienīgi skati, kā galvaspilsētā tās lamatas mētājas zemē sakritušas.

    Reklāma