Web Analytics
More
    Reklāma

    Spotify piedāvās iespēju automātiski lejupielādēt klausītākās dziesmas

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas izskaņā Spotify paziņoja par jaunas funkcionalitātes testēšanu, kas automātiski saglabās pēdējā laikā klausītās dziesmas telefonā, lai tās būtu pieejamas bez interneta savienojuma.

    Šobrīd visas lietotnes mūsu viedtālruņos principā ir atkarīgas no interneta savienojuma, un vienīgi zvanīšana un īsziņu sūtīšana var iztikt bez tā. Kaut gan arī sakarus daļēji nodrošina interneta savienojums, tā kā tālu nav laiks, kad internets un telefons būs divi pilnībā nedalāmi jēdzieni. Mūzikas straumēšanas serviss Spotify savu darbību nodrošina vienīgi balstoties uz interneta savienojumu, un abonentiem sniedz iespēju glabāt mūziku telefonā.

    Reklāma

    Tiesa, līdz šim process bija diezgan manuāls, jo katra dziesma, albums vai izpildītājs ir jāatzīmē un jālejupielādē manuāli. Taču Spotify gatavojas piedāvāt jaunu pakalpojumu, kas šo procesu izdarīs automātiski lietotāja vietā. Tas sauksies “Your Offline Mix”, un nozīmēs, ka klienta pēdējā laikā klausītās dziesmas tiks lejupielādētas ierīcē, kad būs problēmas ar interneta savienojumu.

    Tas lieliski noderēs dažādos izbraukumos vai lidojumos, kur nav pieejams stabils interneta pārklājums. Tāpat tas atvieglos to daļu, ka lietotāja mūzikas gaume bieži mainās, un nav jāuztraucas, vai ir saglabāti pēdējā laika mīļākie izpildītāji un dziesmas, jo Spotify to darīs automātiski. Tiesa, nav līdz galam paskaidrots, vai tas notiks automātiski, atjaunojot sarakstu reizi dienā, vai tiešām sajūtot problēmas ar internetu.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    12.06.2023 10:18

    Man šķiet nav tik slikti kā rakstā minēts. Ja tev ir dziesmu saraksts, kuram esi nospiedis Download, tad ieliekot jaunu dziesmu tā automātiski tiek saglabāta telefonā. Tāpat ar Liked sarakstu. Tā kā es neteiktu ka “process bija diezgan manuāls”.

    priex
    12.06.2023 16:14
    Reply to  KKTK

    Diemžēl lejuplāde negarantē, ka varēsi klausīties offline jebkur. Piemēram, lidmašīnā nedarbojas, jo, cik saprotu, tālrunis nespēj identificēt lietotāja atrašanās vietu (kas savukārt ir saistīts ar abonementu). Vismaz man ne reizi nav izdevies lidojumos. Labojiet, ja kļūdos

    Kursors.lv
    12.06.2023 17:01
    Reply to  priex

    Paga, kas tieši nedarbojas? Ja dziesma vai to kopums ir lejuplādēts, tā skanēs visur un vienmēr, kamēr tā būs pieejama servisā. Gan lidmašīnā, gan zemūdenē un tankā. Nekad neesmu saskāries ar problēmām šajā ziņā.

    priex
    12.06.2023 21:55

    Es arī domāju, ka tā vajadzētu būt, bet diemžēl nav (lejuplādētajām dziesmām blakus ir bultiņa zaļā aplī; lidojuma laikā aplīši bija pelēki un dziesmas neļāvās atskaņot). Meklēju arī interneta forumos, kur atradu līdzīgu argumentu par tālruņa sasaisti ar lokācijas detektoru/sakaru torni.

    Kursors.lv
    12.06.2023 23:38
    Reply to  priex

    Interesanti, man šādi nav gadījies uz dažādām ierīcēm. Ir zaļš aplītis ar bultiņu un viss līdz šim ir skanējis.

    Paguglēju un pie potenciāliem šādas problēmas iemesliem pieminētas šādas lietas:

    Spotify premium users can have trouble playing the downloaded songs on the Spotify app that could be due to the following reasons.

    * You have not allocated proper permissions to the Spotify app
    * You didn’t go online with the Spotify app for the last 30 days
    * The Spotify app on your device is malfunctioning
    * You are downloading your songs to more than 5 devices
    * Spotify app is enabled for battery optimization
    * The SD card on your mobile device is not working properly
    * You have re-installed the app that is causing the download list to show empty
    * You have not enabled the offline mode while trying to play the downloaded songs

    Kaut kas no šī nevarētu būt pie vainas tavā pusē?

    priex
    13.06.2023 10:51

    Noteikti nē, jo pēdējā lidojumā bija situācija, kad iekāpu lidmašīnā, sāku klausīties (viss strādāja), bet pēc pirmās dziesmas mūzika apklusa un saraksts rādījās pelēks. Vienīgais mans izskaidrojums – lidmašīna pacēlās gaisā, respektīvi pazuda kontakts ar sakaru torņiem.
    Esmu nesen no Huaveja pārgājis uz Pikseli, izmēģināšu tuvākajā lidojumā, iespējams, ka tā bija vienkārši kaut kāda kļūda.

    Kursors.lv
    13.06.2023 10:56
    Reply to  priex

    Iespējams, kaut kāds gļuks. Jo ar nekādiem torņiem tur vairs nav sakara. Pamēģini norestartē telefonu un izej cauri tiem visiem punktiem.

    Slapjais Bebrs
    14.06.2023 13:27

    Pēdējais punkts – “enabled offline mode” – nav savienojuma ar tīklu un naf mūziciņas …

    Kursors.lv
    14.06.2023 14:10
    Reply to  Slapjais Bebrs

    Arī tad, kad Spotify lietotnē iestatījumos esam aktivizējuši šo “offline mode”, būtu jāskan iepriekš lietotnē lejuplādētajai mūzikai un podkāstiem.

    Slapjais Bebrs
    15.06.2023 15:31

    Ja nebūtu šādas problēmas, tad jau visticamāk cilvēki nesūdzētos par “neiet tas un neiet šitas” .
    Pašam abonēt visus šos spotify nav nekādas vēlmes. Savs fails ( normālas kvalitātes FLAC utt ), savā datu nesējā ir tas, kas ir vajadzīgs. Vai ideālos apstākļos cd vai lielais melnais ripulis.
    P.s. un ballītē spēlēt no šprotifaja nav tas lābākais ko darīt :D

    Reklāma