Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech vairs neizmantos Blue mikrofonu zīmolu

    Jaunākie raksti

    Blue Microphones ir viens no zināmākajiem zīmoliem mājas lietotāju un dažādu nozaru entuziastu vidū. Blue bija vieni no pirmajiem, kas piedāvāja kvalitatīvus un vienkārši lietojamus USB mikrofonus.

    Snowball un Yeti ir droši vien zināmākie vārdi pieejamas cenas mikrofonu pasaulē. Arī mums Kursors.lv podkāstā Jurģis izmanto Yeti.

    Reklāma

    Diemžēl šobrīd paziņots, ka Logitech turpmāk vairs neizmantos Blue nosaukumu un logo, visi mikrofoni tiks pastumti apakšā zem Logitech G zīmola. Attiecīgi Blue Yeti kļūst par Logitech G Yeti. Tiesa, jau ilgāku laiku visa mikrofonu programmatūra bija iekļauta G Hub lietotnē.

    Blue Microphones kājas aug no Latvijas. Mārtiņš Saulespurēns ir Rīgā dzimis un izglītojies skaņu inženieris, kurš audzis muzikālā ģimenē un jaunībā arī pats spēlējis vairākās muzikālās apvienībās. Sācis ar retro mikrofonu labošanu un restaurēšanu, topošais uzņēmējs iepazinās ar amerikāni Skiperu Vaisu (Skipper Wise) un 1995. gadā jau ASV kopīgi tika dibināta kompānija Blue Microphones (BLUE — Baltic Latvian Universal Electronics). Abu sākotnējā doma bija izgatavot ar rokām darinātus, kvalitatīvus mikrofonus draugiem mūziķiem, taču samērā strauji uzņēmums izauga par nopietnu audio kompāniju, kas ražo godalgotus mikrofonus un aksesuāru līniju un var lepoties, ka lietotāju vidū ir tādas popmūzikas zvaigznes kā Madonna, Stings, Nora Džonsa un citi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    12.06.2023 09:48

    Varētu jau pieminēt, ka Blue Microphones ir 1995. gadā Rīgā dibināts mikrofonu brends, ko 2008. gadā tā dibinātājs Mārtiņš Saulkespurēns un Skipers Vaizs pārdeva Logitech.

    Kļavis Andrejsons
    12.06.2023 10:34

    Vai nebūtu jauki, ja Kursors piešķirtu nelielas prēmijas/dāvanas tiem lasītājiem, kuri uzmin to svarīgo informāciju, ko rakstu autori ir pašiem vien zināmu iemeslu dēļ izlaiduši vai “aizmirsuši” ielikt?

    Rūdolfs Putniņš
    12.06.2023 10:46

    Kur es to visu likšu…

    Kursors.lv
    12.06.2023 10:52

    Man tas šķiet tāds vispārzināms fakts, bet nu pieliksim arī pie šī raksta. Paldies!

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    12.06.2023 20:05

    Varētu apbalvot ar nelielu daļu no bitcoin, nosūtot to ar Lightning network.
    Ātri, lēti, kvalitatīvi

    Last edited 10 months ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Biteme
    12.06.2023 21:55

    Vajadzēs par suņunaudu nopirkt Lightning kabeli, lai tiktu tajā networkā?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    12.06.2023 22:04
    Reply to  Biteme

    Nē, bet nopietni – Lightning network ir diezgan kruta lieta

    Rūdolfs Putniņš
    12.06.2023 11:12
    Reply to  Artis Ābols

    Violet Mics ir Jura Zariņa side-projekts. Izskatās pēc mazāk mārketinga intensīva JZ Mics, kas cenšas noķert pudelē Blue Mics zibeni. Piebildīšu, ka Zariņš ar Saulespurēnu bija biznesa partneri, bet kā tas nereti LV notiek – pie lieliem panākumiem sākās lielas domstarpības.

    Reklāma