Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft atteiksies no Cortana asistenta jau šogad

    Jaunākie raksti

    Microsoft nesen paziņoja par Cortana virtuālā asistenta, kas radīts Windows operētājsistēmai, darbības apturēšanu. Saskaņā ar Microsoft oficiālo paziņojumu, Cortana vairs netiks atbalstīta kā patstāvīgs digitālais asistents gan Windows 10, gan Windows 11 operētājsistēmās līdz šī gada beigām (precīzs datums vēl netiek izpausts).

    Tomēr Cortana joprojām saglabās savas funkcijas kā daļa no operētājsistēmas, lai gan ar citām papildu iespējām. Jāatzīmē, ka Cortana mobilā lietotne jau pakāpeniski tika izņemta no lietošanas sākot ar 2020. gadu. Sākotnēji tā tika izlaista 2014. gadā Windows Phone 8.1 un vēlāk pārnesta uz Windows 10 2015. gadā.

    Reklāma

    Cortana attīstījās kā viens no virtuālajiem asistentiem blakus Apple Siri, Amazon Alexa un Google Assistant Android platformā. Zināms, ka pilnīga Cortana funkcionalitātes pārtraukšana Windows 10 un 11 plānota vēlāk šajā gadā.

    Lai gan Cortana darbība tiks apturēta, Microsoft turpinās piedāvāt atbalstu un norādes lietotājiem, izmantojot jaunākas MI tehnoloģijas. Šie jaunie risinājumi pakāpeniski aizstās iepriekšējo asistentu Windows ekosistēmā. Windows Copilot būs daudzpusīgs virtuālais asistents ar ChatGPT iespējām. Papildus tam ir sagaidāma Bing Chat iespēju paplašināšana Windows 11.

    Avotsguru3d
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Terinks
    07.06.2023 09:09

    MS diemžēl ir meistari, uztaisīt labas/interesantas lietas, un pēc tam to visu vnk izmest. WindowsPhone, Zune, OneDrive (ievērojiet, tas netiek vairāk pozicionēts kā kaut kas atsevišķs no Outlook362 servisiem), tagad Cortana. Visi tie rebrendingi MS Internet Explorer -> Edge ->Chromium. Tā vien šķiet, ka viņi dara visu, li cilvēkus saputrotu, un nekādā gadījumā nepieradinātu ne pie kā laba vai ilgstoša.

    Raivis Terinks
    07.06.2023 09:17
    Reply to  Raivis Terinks

    Ahh, piemirsu. Vai atcerieties XBOX 360 avatarus? Tagad (15 gadus vēlāk) META/Facebook mēģina atkal ieviest ko līdzīgu…

    Softs
    07.06.2023 20:26
    Reply to  Raivis Terinks

    Nu microsofts vaitad arī neskaitas nedaudz low lewel brends ar visiem saviem indiešiem? Katrā ziņa kaut kas tur nav labi, par to haosu piekrītu, palielam windows sasniegumi manuprāt ir MS Office, tobiš excel, word, outlook, plus windows xp un 7tais. Ok windows phone arī bija labs manuprāt, vismaz dārgākie modeļi, priekš tiem laikiem šķiet pat foršāki nekā samsung, htc utt., vismaz korpusi un uzbūve šķita kvalitatīvāka.

    Kursors.lv
    07.06.2023 22:19
    Reply to  Softs

    Kāds vēl low level brends? Microsoft ir viena no pasaules labākajām kompānijām, kas izstrādā un uztur produktus bez kuriem mēs vairs nespējam iedomāties savu ikdienu.

    Raivis Terinks
    07.06.2023 23:15

    Cilvēki, kuriem ikdienā IT aprobežojas ar YouTube, AiFona spaidīšanu un pāris plašpatēriņa programmām, pat nespēj iedomāties cik ļoti pasaulē darbojas uz MS. Sākot ar gramatvedību, MS Enterprise risinājumiem milzīgiem uznēmumiem, iekārtu un tehnoloģiju softs, tīklu risinājumi (lai tā YouTube vispār līdz lietotājam nonāktu), it drošība, utt utt… MS ir daudz dziļāks un lielāks, nekā tikai Win, Office, in Minecraft. Jā, kļūdas un gļuki ir ikvienam, un tā kā XX% lielākā daļa lieto MS, tad ar kļūdām sastopas….. Un plus vēl protams die-hard IOS-galvu un Linux-fanu attieksme: ja errors ir Microsoftam, tad “fū”. Ja errors ir IOS – tas ir “attīstības un pārākuma vardā”. Ja errors ir Linuxam – tas ir “developeru izaicinājums” :D

    Peka
    08.06.2023 08:10
    Reply to  Softs

    “brends ar visiem saviem indiešiem” – vecīt, tu dzīvo vismaz 20 gadus senā pagātnē. Indieši ir visos kaut cik nozīmīgos IT uzņēmumos, patīk tas vai nē.

    Softs
    08.06.2023 11:06
    Reply to  Peka

    Nomierinies pekausi, es protams ironizēju.
    Turklāt runāju par “consumers” produktiem ko MS tiešām strauji uzsāk un tik pat strauji pamet un ne par to, ka ms griež arī bankomātus…
    Par indiešiem stāsts tieši tāds pats, kā latviešiem Anglijā, izdevīgi…

    Raivis Terinks
    07.06.2023 09:13

    Un tā tas sākumā tika brendots kā konkurents SIRI. Pie tam uz WP darbojās ļoti labi.
    https://youtu.be/Cl0SQ0eRpFc

    Bumbulis
    07.06.2023 16:15
    Reply to  Raivis Terinks

    WP bija bomba vienkārši, es telefonus pirku katrus dažus mēnešus jaunus un vienkārši kaifoju no viņiem. Man tik ļoti žēl ka viņi vairs nav.

    Bumbulis
    07.06.2023 16:13

    Nezinu kāpēc viņi bija iedomājušies ka cilvēki sarunāsies ar datoru.

    Skābene
    08.06.2023 09:10
    Reply to  Bumbulis

    Drīz būs jāmaksā papildus, lai sarunātos ar īstu, dzīvu cilvēku! ;)

    digitalk
    08.06.2023 09:55
    Reply to  Skābene

    un trīsreiz dārgāk, lai tas nebūtu induss ar drausmīgu akcentu un nelasītu atbildes no iepriekš sagatavotām kartiņām.

    Reklāma