Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Model Y šā gada 1. ceturksnī bija pasaulē pārdotākā automašīna

    Jaunākie raksti

    Tirgus izpētes kompānija JATO, pēc medija Motor1 pasūtījuma, apkopojusi datus par visvairāk pārdotajiem auto pasaulē šā gada 1. ceturksnī un rezultāti ir sekojoši – pasaulē pārdotākais auto šā gada pirmajos trīs mēnešos ir Tesla Model Y. Te nav runa par elektroauto kategoriju vai vēl kaut ko citu – tas ir kopumā pārdotākais auto starp pilnīgi visām nopērkamajām mašīnām.

    Protams, tas ir nozīmīgs brīdis autoindustrijai, jo pirmoreiz elektroauto ir pasaulē pārdotākais auto. JATO apkopojis datus par 53 pasaules valstīm, kā arī par vēl vairākiem svarīgiem tirgiem, nonākot pie rezultāta, ka Tesla Model Y ir pasaulē pārdotākā mašīna.

    Pagājušā gada vasarā Tesla vadītājs Īlons Masks nāca klāja ar viņam tipiski ambiciozu paziņojumu – Model Y 2023. gada laikā kļūs par pasaulē pārdotāko jauno automašīnu. Lai arī daudzi uz kārtējo Maska skaļo izteikumu raudzījās ar neslēptu skepsi, šoreiz viņa vārdi ir piepildījušies. Par lieliskajiem pārdošanas rezultātiem Tesla galvenokārt var pateikties sekojošajām lietām – cenas samazinājumam, kā arī lielākām ražošanas jaudām, kas ļāva paplašināties un piegādāt vairāk mašīnu dažādās valstīs. Model Y patiesībā bija ļoti labās pozīcijās arī pērn, atpaliekot tikai no Toyota bestselleriem Corolla un RAV4.

    Par gada pirmajiem trim mēnešiem apkopotie dati liecina, ka šajā laikā iegādātas 267 200 Model Y vienības. Tas esot par aptuveni 69% vairāk, ja salīdzina ar šo pašu periodu pirms gada. Pieprasījums ir liels visos galvenajos reģionos – Ķīnā, Ziemeļamerikā un arī Eiropā.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Letiņš
    06.06.2023 15:07

    Cik Maskam izmaksāja šis “pētījums” ?

    Kursors.lv
    06.06.2023 15:21
    Reply to  Letiņš

    Tu domā, kādas bija Tesla kompānijas izveidošanas izmaksas? Lielas. Miljardos ASV dolāru mērāmas.

    Letiņš
    07.06.2023 17:45

    Netēlo lielāku muļķi, nekā tu esi īstenība.

    Kursors.lv
    07.06.2023 18:38
    Reply to  Letiņš

    Pagaidām pēc komentāru kultūras es redzu, ka muļķis esi tu.

    xs1
    06.06.2023 15:55

    Tesla-i ir vispār kaut kādi reklāmas rullīši ( ok, Āzijas tirgum kaut kas tur nedaudz ir ) ? Manuprāt īsti nav un pat nezinot par Teslu, visi grib Teslu :)

    Parasts latvietis
    06.06.2023 16:24
    Reply to  xs1

    Bet protams! ….Ir vel kāds autoražotājs ,kurš spējis savu ražojumu palaist kosmosā?

    Reklāma