Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW savu benzīna mašīnu nosaukumos gatavojas atteikties no “i” burta nosaukuma beigās

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotāja BMW mašīnu izmantoto degvielas tipu līdz šim ļoti vienkārši varēja noteikt pēc burta nosaukuma beigās – mašīnām ar benzīna dzinēju nosaukuma beigās tika pievienots “i” burts, savukārt mašīnām ar dīzeļa dzinēju beigās bija “d”. Piemēram, 320i ir mašīna ar benzīna dzinēju, 320d auto ar dīzeļdzinēju. Ziņas no Vācijas liecina, ka BMW savu benzīna mašīnu nosaukumos turpmāk atteiksies no “i” burta lietošanas, turklāt tieši BMW ir viens no tiem ražotājiem, kas oficiāli nav pateicis ardievas iekšdedzes dzinējam pārredzamā nākotnē.

    Kā informē labi zināms BMW insaideris Bimmer Post, benzīna mašīnu nosaukumos vairs nebūs “i” burta un pārmaiņas sāksies jau ar 2024. gada modeļiem. Tiek uzskatīts, ka pirmie šīs izmaiņas pieredzēs jaunās paaudzes 1. sērijas un X3 modeļi. Jaunajai 1. sērijai ražošanā jānonāk nākamā gada jūlijā, bet uzreiz pēc tam sekos X3.

    Reklāma

    Interesanti, ka dīzeļauto gan saglabās savu līdzšinējo un ierasto “d” burtu nosaukumu beigās. Kas attiecas uz jaunajiem modeļiem, tad 1. sērija, ļoti iespējams, būs pilnīgi jauns modelis – tiek baumots, ka pašreizējās paaudzes modelim nemaz nebūs modernizētās versijas jeb feislifta un BMW uzreiz piedāvās pilnīgi jaunu 1. sēriju.

    Populārais X3 nesen saņēma uzlabojumus, bet tiek strādāts pie pilnīgi jauna modeļa, kas būs aprīkots ar benzīna, dīzeļa motoriem, kā arī gaidāms pilnvērtīgs M modelis. Gaidāms arī elektriskais iX3, bet tas jau izmantos jaunās paaudzes Neue Klasse platformu.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    07.06.2023 08:39

    Kāds iemesls ? Lai cilvēki nejauktu benzīna spēkratus ar elektriskajiem, piemēram, 530i un i5 ?

    geksis
    07.06.2023 11:10
    Reply to  Zefīrs

    gan jau, ka ekonomija, zin cik izmaksā viena i burtiņa ražošana un uzstādīšana , it īpaši punktiņa uz i:D

    Last edited 11 months ago by geksis
    Zefīrs
    07.06.2023 16:51
    Reply to  geksis

    Neizklausās pārliecinoši. Tad jau lētāk būtu vienkārša uzlīme. Arī svaru varētu tā samazināt.

    Letiņš
    07.06.2023 17:40
    Reply to  Zefīrs

    Priekš kam uz pakaļas vāka vajag kaut kādus uzrakstus ? Lai krāniņš izskatitos garāks ??? Daudz gaumīgāk un praktiskāk ir pilnigi tīra virsma !

    Zefīrs
    07.06.2023 18:38
    Reply to  Letiņš

    Tas ir jautājums autoražotājiem. Man nav, nepatīk un arī nevajag. Nezinu, vai kāds domā, ka ar uzrakstu 520i/d, C180 vai E200 viņa krāniņš izskatās garāks. :D

    Alberts Kviesis
    07.06.2023 15:09

    Paša i lietošana tika ieviesta saistībā ar tiešās iešprices inžektoru lietošanu, kas uz bagāžas nodalījuma vāka bija kā rotājums tiem, kas vēl 1986. gadā pārvietojās bez tiešās iešprices. No 1988. gada jau visi BMW benzīna dzinēji bija ar inžektoriem

    Reklāma