Web Analytics
More
    Reklāma

    8. septembrī, pasākuma “Startup Day 2023” ietvaros pirmo reizi tiks apbalvoti Latvijas Jaunuzņēmumu balvas laureāti

    Jaunākie raksti

    Šogad pirmo reizi tiek organizēta Latvijas Jaunuzņēmumu balvas (Latvian Startup Awards) pasniegšana ar mērķi identificēt un sniegt pelnīto atzinību vietējiem jaunuzņēmumiem par viņu sasniegumiem un panākumiem dažādās kategorijās.

    Balvas ceremonija norisināsies “Startup Day” ietvaros, kas ir Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.LV” organizēts ikgadējs pasākums, kas pulcē vietējā un starptautiska mēroga  jaunuzņēmumu pārstāvjus, ekosistēmas dalībniekus un investorus, lai pārrunātu šī brīža pārbaudījumus, gūtu platformu neērtu, bet svarīgu jautājumu uzdošanai, un satiktu domubiedrus sarunām par nākotnes izaugsmes prioritātēm.

    Reklāma

    Jūlija sākumā tiks atvērta pieteikšanas kārta, kuras ietvaros Latvijas jaunuzņēmumu kopienas dalībnieki varēs pieteikt savu vai kāda cita jaunuzņēmumu vai tā dibinātājus vienā vai vairākās balvas kategorijās:

    • BREAKTHROUGH (Straujākais izrāviens)
    • NEWCOMER (Jaunpienācējs)
    • GROWTH (Labākais izaugsmes stadijas jaunuzņēmums)
    • IMPACT (Jaunuzņēmums, kas rada lielāko sociālo ietekmi)
    • HARDWARE (Labākais iekārtu tehnoloģiju jaunuzņēmums)
    • SOFTWARE (Labākais programmatūras jaunuzņēmums)
    • FOUNDER-HERO (Dibinātājs-iedvesma)
    • COMMUNITY CHOICE (Kopienas izvēle)

    Otrajā konkursa katrā no minētājam kategorijām tiks atlasīti pieci (5) finālisti. Šo kategoriju uzvarētājus noteiks ekspertu žūrija, savukārt, kategorijā “Kopienas izvēle” ikviens būs aicināts izvēlēties iedvesmojošāko jaunuzņēmumu, tiešsaistē nobalsojot par savu favorītu.

    Plašāka informācija par vērtēšanas kritērijiem un žūrijas sastāvu tiks paziņota jūlija sākumā.

    Pasākums “Startup Day 2023” norisināsies visas dienas garumā un būs sadalīts divās daļās – dienas pirmajā pusē apmeklētāji varēs gūt ieskatus aktuālākajos ekosistēmas jautājumos un izaicinājumos, klausoties nozares ekspertu uzrunās un diskusijās, kā arī iedvesmoties no nozares ekspertu pieredzes stāstiem. Savukārt dienās otrajā pusē, svinīgā gaisotnē tiks paziņoti  Latvijas Jaunuzņēmumu balvas uzvarētāji.

    Tāpat, augusta beigās norisināsies kopienas forums “Startup Ecosystem Community Forum”. Foruma mērķis ir nodrošināt platformu, kurā jaunuzņēmumu ekosistēmas dalībniekiem ir iespēja iepazīstināt ar savām aktualitātēm, kā arī izrunāt ekosistēmas izaicinājumus un identificēt tās galvenos attīstības šķēršļus. Identificētie izaicinājumi tiks apkopoti un pārrunāti arī “Startup Day 2023” laikā.

    “Latvijas Jaunuzņēmumu balvai ir liela simboliska nozīme, jo tā ir jaunuzņēmumu panākumu validācija un dibinātāju izturības apliecinājums. Tā ir iedvesma visai mūsu ekosistēmai. Ikdienas rutīnā – un jaunuzņēmumiem tā ir īpaši intensīva un dažreiz pavisam nogurdinoša – mēs tik reti apstājamies, lai izelpotu un aptvertu mūsu panākumus un uzvaras. Tātad šī apbalvošana ir apliecinājums, ka varam un ka darām, un ka vajag vēl un vairāk! Bet šai iniciatīvai ir arī cita dimensija, tā teikt, praktiskā puse: tā ir iespēja mums izrauties no sava burbuļa un iepazistināt plašāku sabiedrību ar sevi, kā arī piesaistīt ārvalstu investoru un mediju uzmanību. Tas ir valsts tēla veicinošs process.”  – Olga Barretu-Gonsālvisa, Startin.LV Izpilddirektore.

    “Lai iedvesmotu nākamos jaunuzņēmumu dibinātājus un plašāk pastāstīt par šis nozares vērtību valsts attīstībā, ir svarīgi izcelt labākos piemērus, apsveikt ar sasniegumiem un pateikties viņiem par tiem. Man ir liels prieks, ka Startin.LV šādu balvu pasākumu uzsāks 2023. gadā.” – Andris K. Bērziņš, iespējkapitāla fonda “Change Ventures” Vadošais partneris.

    Starp pasākuma atbalstītājiem ir Ekonomikas Ministrija un Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūra (RITA). Tāpat ikviena ieinteresēta organizācija aicināta piedalīties pasākuma atbalstīšanā, tādā veidā sekmējot Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas stiprināšanu un valsts zīmola popularizēšanu starptautisko partneru un investoru vidū.

    Dalība pasākumā ir bez maksas un tas notiks angļu valodā. Ņemot vērā ierobežotu vietu skaitu, organizatori iesāka laicīgi rezervēt savu vietu: https://www.eventbrite.com/e/647872633487

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma