Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony paziņo par ZV-1 II – jaunāko platleņķa tālummaiņas vloga kameru

    Jaunākie raksti

    Kompānija Sony nāk klajā ar pilnībā jauno otrās paaudzes kameru no ZV sērijas – ZV-1 II, kas sevī ietver vairākas pieprasītas funkcijas. Kameras platais skata leņķis palīdz satura veidotājiem stāstu padarīt saistošāku ar pievilcīgu, fotogēnisku attēla kvalitāti. Jaunā ZV-1 II ir uzlabota un kompakta vloga kamera, kas būs ērti izmantojama arī ceļojumos.

    Ar 1.0 tipa Exmor RS attēla sensoru (aptuveni 20,1 megapikseļi), BIONZ X attēlu apstrādes procesoru un ZEISS Vario-Sonnar T 18-50 mm F1.8-4i objektīvu jaunā kamera ZV-1 II ļauj lietotājiem radīt kvalitatīvu, augsta līmeņa saturu. Ar kamerā esošo 18–50 mm platleņķa objektīvu var uzņemt dažāda veida kadrus, sākot no grupu pašbildēm līdz interjeram šaurās telpās un dinamiskām ikdienas ainām. Kamera spēj kadrā atpazīt vairākas sejas un automātiski pielāgoties, lai visas sejas būtu labā kvalitātē – asas un skaidras, kas ir noderīgi, uzņemot pašbildes.

    Reklāma

    Visaptverošas un noderīgas funkcijas video satura veidotājiem

    ZV-1 II modelī ir vairākas jaunas un arī jau lietotāju vidū populāras funkcijas, kas ļaus satura veidotājiem radīt labāku saturu. 18 mm plats skata leņķis ļauj viegli pārskatīt kadrā esošos objektus, toties 18–50 mm optiskā tālummaiņa vienmērīgi palielina attēlus, vienlaikus nesamazinot attēla kvalitāti. Šādas tehniskās iespējas ļauj radīt dažādus video, mainot skata leņķi.

    Exmor RS™ 1.0 tipa sensors ar Bokeh slēdzi nodrošina skaistu bokeh efektu, samazinot fona asumu jeb to defokusējot. Integrētais ND filtrs ļauj samazināt ekspozīciju par trim pakāpēm un nodrošināt skaistu fona bokeh efektu.

    Jaunajā kameras modelī ir iestrādāta arī Cinematic Vlog Setting funkcija, kas ļauj uzņemt kvalitatīvus vides attēlus, kas izskatās kā mākslas filmās. Lietotājam pieskaroties uz ekrāna šīs funkcijas ikonai, kamera automātiski iestatīs CinemaScope izmēru (2,35:1) un kadru uzņemšanas ātrumu 24 kadri sekundē, kas ir tāds pats kā kinofilmai. Pēc tam lietotājs var izvēlēties kādu no pieciem Look un četriem Mood iestatījumiem, lai paspilgtinātu māksliniecisko efektu.

    Face Priority AE funkcija automātiski nosaka, kur kadrā atrodas sejas un pielāgo attēla ekspozīciju, lai optimizētu sejas spilgtumu neatkarīgi no apgaismojuma, toties Soft Skin Effect izlīdzina ādu un sejas vaibstus.

    Jaunajā modelī iestrādātā Fast Hybrid autofokusa (AF) sistēma nodrošina precīzu fokusēšanu un asus, skaidrus attēlus pat 4K izšķirtspējā. Šāda pati sistēma ir integrēta arī Alpha sērijas kamerās. Kamera ir aprīkota tā, lai var regulēt AF pārejas ātrumu video ierakstīšanas laikā, un kamerai ir arī AF Subject Shift Sensitivity funkcija, lai kontrolētu fokusu atbilstoši objekta kustībai un videi. Turklāt reāllaika acu AF var precīzi izsekot cilvēkus un dzīvniekus, nodrošinot fokusu uz tiem gan attēlos, gan video.

    Satura veidotāji novērtēs arī Product Showcase Setting režīmu, kas nodrošina vienmērīgu fokusa pāreju no sejas uz izceļamo objektu, kad nepieciešams veidot produktu apskatu video. Toties S&Q fotografēšanas režīms ļauj iestatīt uzņemšanas un ierakstīšanas kadru maiņas ātrumu līdz 5x vai līdz 60x ātrāku kustību.

    ISO jutība diapazonā no 125 līdz 12800 ļauj kamerai uzņemt asus attēlus pat vājā apgaismojumā, toties aktīvā režīma elektroniskā attēla stabilizācija nodrošina, ka saturs var tikt veidots, lietotājam atrodoties kustībā.

    Uzlabots audio

    Vloga kamera ir aprīkota ar augstas veiktspējas 3 kapsulu mikrofonu ar maināmu virzienu. Automātiskajā režīmā kamera atpazīst cilvēku sejas vai objektus un automātiski maina iebūvētā mikrofona virzienu – Front vai All Directions pozīcijās. Manuālajā režīmā var izvēlēties Front, Rear vai All Directions pozīciju. Mikrofons ir aprīkots ar vēja aizsargu, nodrošinot skaidru audio ierakstu un samazinot troksni vējā. Kamera ietver arī Multi Interface Shoe (MI) pieslēgvietu, kā arī 3,5mm mikrofona un austiņu pieslēgvietas, ļaujot izmantot paplašinātas audio iespējas.

    Kompakta un viegla kamera

    ZV-1 II ir lieliski piemērota ceļojumiem. Kompaktais un vieglais dizains ļauj kameru viegli pārnēsāt kabatā vai mazā somiņā pat ar tās optisko platās tālummaiņas objektīvu. ZV-1 II modeļa funkciju taustiņi ir izkārtoti tā, lai lietotājam būtu ērti to izmantot dažādiem satura veidošanas formātiem, toties video ierakstīšanas indikators kameras priekšpusē, maināma leņķa ekrāns un rokturis (tai skaitā  GP-VPT2BT rokturis) atvieglo kameras vadību.

    Kameru ir parocīgi uzlādēt, atrodoties gandrīz jebkurā vietā, izmantojot USB Type-C savienotāju.

    Savienojot jauno modeli ar datoru vai viedtālruni, to var izmantot arī kā tīmekļa kameru. Izmantojot kameras iestatījumus izskata uzlabošanai, lietotāja tiešsaistes video būs augstā kvalitātē arī sapulču laikā.

    Jaunā ZV-1 II kamera ir ērti savienojama ar Sony Creators’ Cloud platformu. Tas ļauj vadīt kameru, izmantojot viedtālruni, pārraudzīt akumulatora un multivides statusu, rediģēt dažādas detaļas, kā arī pārsūtīt failus.

    Domājot par ilgtspēju

    ZV-1 II kameras korpusā izmantoti pārstrādāti materiāli, tādējādi samazinot ietekmi uz vidi, bet nezaudējot kameras funkcionalitāti. Iepakojumam tiek izmantots pārstrādātais papīrs, kā arī tādi materiāli kā bambuss, cukurniedru šķiedra, kas ir gan videi draudzīgi, gan kvalitatīvi materiāli.

    Jaunajā modelī ir ietvertas arī pieejamības funkcijas, kas ļauj kameru izmantot arī cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

    Cena un pieejamība

    Jaunā kamera ZV-1 II būs pieejama 2023. gada jūnijā. Modeļa aptuvenā cena būs 1000 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma